Ruotsin käsittämätön MM-putki yhä voimissaan – viime vuodet silti täynnä pettymystä

Ruotsi jatkoi voitokkaalla tiellä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa Kanadassa Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Se kaatoi Itävallan puhtaasti 4-0 ja lisäsi yhden luvun ihmeputkeensa.  

Ruotsin tehokaksikko oli kaksi maalia tehnyt Noel Gunler ja näihin syöttöpisteet kerännyt Simon Holmström. Itävallan maalivahti Sebastian Wraneschitz urakoi ottelussa peräti 61 torjuntaa, Ruotsin Hugo Alnefelt vain kuusi. 

– Olisimme voineet tehdä enemmän maaleja, mutta me dominoimme ottelua. Meidän pitää olla ammattimaisia, ja nyt odotamme innolla Venäjä-ottelua. Siitä tulee kova peli, mutta otamme haasteen vastaan, Ruotsin valmentaja Joel Rönnmark kommentoi.

Ruotsi on tottunut menestymään U20-kisojen alkusarjoissa, sillä voitto oli länsinaapurille jo 54:s peräjälkeen alkulohkovaiheessa. 

Tämä huima saldo ei ole kuitenkaan siirtynyt suoraan mestaruuksiksi, sillä Ruotsi on haalinut kultamitalit U20-tasolla vain vuosina 1981 ja 2012. Hopeasijoja on puolestaan peräti 11, näistä kolme on tullut edellisen mestaruuden jälkeen. 

Suomi hakee käynnissä olevista kisoista kuudetta MM-titteliään. 

Lähde: iihf.com

Lue myös:

    Uusimmat