Ruotsin hiihtotähti sittenkin mukaan Tour de Skille – tämä sai mielen muuttumaan

Ruotsin hiihtotähti ja Pekingin talviolympialaisten kolminkertainen mitalisti Maja Dahlqvist on sittenkin mukana maastohiihdon Tour de Skillä. Dahlqvist kertoi TT:lle, että mielen muuttumiseen vaikutti maajoukkuetoveri Frida Karlsson.

Tour de Ski käynnistyy uudenvuodenaattona Sveitsin Val Müstairista ja kiertueen aikana kisoja on luvassa Sveitsin lisäksi Saksassa ja Italiassa. Tour de Ski päättyy 8. tammikuuta. Ruotsilla ei ole mukana kiertueella Emma Ribomia ja Jonna Sundlingia. Alun perin Maja Dahlqvistinkin piti jäädä sivuun, mutta hän on nyt muuttanut mielensä.

Dahlqvist oli suunnitellut pitävänsä harjoitusjakson, mutta hän on kuitenkin mukana tiistaina julkistetussa joukkueessa. Läheisellä ystävällä Frida Karlssonilla oli näppinsä pelissä Dahlqvistin osallistumisessa.

– Frida ei aikaillut Tourille patistamisessa. Uskon kuitenkin, että hän teki sen myös minun takiani, ei vaan itsensä, Dahlqvist totesi.

Ruotsin joukkue on myös saanut takaisin Anna Dyvikin ja Moa Ilarin, jotka ovat olleet sairaina.

– Matkustamme jännittävällä ryhmällä, jossa on seitsemän naista ja seitsemän miestä, maajoukkuepomo Anders Byström sanoi lehdistötiedotteessa. 

Jo aiemmin oli vahvistunut, että Ebba Andersson tai Linn Svahn eivät tule olemaan mukana kiertueella. Andersson harjoittelee kotonaan ja palautuu joulukuussa sairastamastaan koronasta. Svahn on vasta palannut vaikean olkapäävamman takia, mutta ei ole vielä ollut mukana maailmancupissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja