Petter Northug koki kauhujen joulun – pikkuveli järkyttyi pitopöydän antimista: "Onneksi lastensuojelu ei joutunut puuttumaan"

Norjan maastohiihtolegenda Petter Northug ja hänen nuorempi veljensä Even kokivat vuonna 2015 kauhujen joulun olleessaan korkean paikan leirillä Sveitsin Alpeilla. 

Northug oli tuolloin valmistautumassa vuodenvaihteessa kisattavaan Tour de Skihin ja 20-vuotias veli oli mukana ensimmäistä kertaa korkean paikan leirillä. Kaksikko viettää jälleen joulua samassa ympäristössä kuin seitsemän vuotta sitten. Tuolloin Northugin veljekset kokivat surkean joulun. 

– Se oli täysin järjetöntä. Oli hyvä, että olin sen verran vanha, ettei lastensuojelu joutunut puuttumaan, Even Northug kertoi VG:lle.

Hotellinomistajat ilmoittivat tuolloin yllättäen, että hotelli on kiinni jouluaattona. Northugin veljeksille annettiin omat avaimet ulko-oveen ja joulupöydän antimet saivat nuoren hiihtäjän järkyttymään. Northugeille tarjoiltiin vettä ja viljaa.

– Toivon, että tänä vuonna tulee olemaan paremmin, sillä seitsemän vuotta sitten oli surullinen joulu, Northug totesi.

Even Northug teki läpimurtonsa viime kaudella, kun hän sijoittui sprintticupin kokonaiskisassa kahdeksanneksi. Hän on kerännyt tällä kaudella kaksi kakkossijaa maailmancupissa ja johtaa sprintticupia.

Petter Northug on tällä kertaa paikalla valmistautumassa pitkien hiihtomatkojen Ski Classicsiin. Northug vahvisti, että hotellin ravintola on nyt auki jouluaattona. Nuoremman veljen tavoittena on ensi vuonna Planicassa kisattavat MM-kilpailut. Petter Northug paljasti, että pikkuveli voi odottaa joululahjaksi inspiraatiota tulevaa koitosta varten.

– Olen tehnyt DVD:n Falunin vuoden 2015 sprinttifinaalista, Northug sanoi.

Petter Northug voitti Falunin MM-kisoissa neljä kultaa ja ensimmäisen henkilökohtaisen sprinttikultansa. Tämän kauden Tour de Ski käynnistyy uudenvuodenaattona. Planican MM-kisat kilpaillaan 22. helmikuuta - 5. maaliskuuta 2023.


Lue myös:

    Uusimmat