Historiallisesta suomalaistempusta toistakymmentä vuotta – kärkihiihtäjillä sauma harvinaiseen kruunuun: "Ei mahdottomuus"

Pitäisikö Iivo Niskasen lähteä Tour de Skille? Asiantuntija Jari Isometsältä iso huomio kiertueen luonteesta 1:40
Pitäisikö Iivo Niskasen lähteä Tour de Skille? Asiantuntija Jari Isometsältä iso huomio kiertueen luonteesta

Vuoden vaihtuessa starttaava Tour de Ski on suomalaisnaisten menestyksen osalta paljolti ykköstykkien varassa. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä povaa kuitenkin yllätyksiä myös Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken takaa. 

Uudenvuodenaattona alkavalla Tourilla on Isometsän mielestä ehdottomasti menestysmahdollisuuksia. Maailmancupin osalta suomalaisten kausi on ollut kaksijakoinen, mutta odotukset ovat kovat erityisesti naisten kisaa kohtaan. 

– Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat osoittaneet olevansa maailman valioita. Heihin katseet kiinnittyvät, Isometsä tiivistää.

Edellisestä suomalaisvoitosta Tour de Skillä on kulunut jo yli kymmenen vuotta. Ainoana tempussa on onnistunut Virpi Sarasvuo kahdesti. Isometsä näkee, että mahdollisuudet suomalaisjuhliin pitkän tauon jälkeen ovat olemassa. 

– Ei se nyt ihan mahdottomuus olisi, kuumimpia suosikkeja he eivät ole, mutta kolmen sakkiin odotan jompaakumpaa tai vaikka molempiakin, Isometsä pohtii. 

Pääkuvan videolla Jari Isometsän kanta Iivo Niskasen kimuranttiin tilanteeseen Tour de Skin osalta. Niskanen on kärsinyt koronaviruksesta alkutalvella. 

Kiertueen suurin voittajasuosikki on yhdysvaltalainen Jessie Diggins. Hän voitti kisan vuonna 2021. Toiseksi kärkinaiseksi Isometsä nimeää Norjan Tiril Udnes Wengin

– Siinä ehkä ne kaksi kovinta. Tietysti ruotsalaiset myös, Isometsä listaa. 

Pärmäkosken ja Niskasen lisäksi Suomen naisten joukkueeseen kuuluvat Anni Alakoski, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä ja Jasmi Joensuu. Varsinkin Joensuun suuntaan Isometsä nakkaa yllätysodotuksia.

– Jasmi on osoittanut olevansa pirteässä kunnossa. Häneltä odotetaan hyviä, sellaisia kymmenen joukkoon hiihtoja. 

Tour de Ski starttaa 31.12. Sveitsin Val Müstairissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Viimeinen kisa käydään 8. tammikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat