Ruotsin 14 vuotta vanha putki poikki – syyttivät venäläisiä sikailusta

Ruotsalaisten tunnelmat olivat katkerat, kun Venäjä nappasi voiton dramaattisten vaiheiden jälkeen nuorten MM-kisoissa.

Ruotsin nuorten maajoukkue ehti voittaa 54 nuorten MM-kisojen alkusarjaottelua ennen kuin se kohtasi voittajansa. Ruotsi oli hävinnyt viimeksi vuoden 2006 MM-kisoissa USA:lle 2–3, kun Jack Johnson teki maalin jatkoajalla.

Eikä Ruotsi myynyt nahkaansa halvalla nytkään. Igor Larionovin valmentama Venäjä vei voiton vasta jatkoajalla Marat Khusnutdinovin maalilla 4–3 vain 5,6 sekuntia ennen ensimmäisen jatkoajan loppua.

Ruotsi selviytyi jatkoajalle, kun Noel Gunler tasoitti ottelun tasan ajassa 59.00.

"Alkoivat pelata rumasti"

Ottelu oli MM-kisojen tähän asti kovin ja intensiivisin. Tasaista ottelua antoi odottaa jo sekin, että joukkueiden 12 viime ottelua ovat päättyneet maalin erolla.

Otteet menivät likaiseksi toisessa erässä, kun Venäjän puolustaja Yan Kuznetsov löi mailalla Ruotsin tähtipelaajaa Alexander Holtzia. Vastaavasti Ruotsin Elmer Söderblom löi ilmeisen tahattomasti Semjon Chistyakovia suuhun.

Holtz ilmaisi Expressenin jutussa tyytymättömyytensä.

– Saattoi nähdä, että he alkoivat pelata rumasti ja inhottavasti. Harmi, ettemme saaneet viiden minuutin ylivoimaa. Toivotaan, että tuomarit skarppaisivat vähän.

Ruotsin maalivahti Jesper Wallstedt oli erittäin pettynyt.

– Me taistelimme koko ottelun ja kasvoimme joukkueena. On järjettömän surullista hävitä jatkoajalla, sen on tylsimpiä juttuja mitä voi olla.

Ruotsilla on kuitenkin vielä mahdollisuus ottaa lohkovoitto, jos se voittaa päätöspelissä USA:n.

– Me olemme täällä voittamassa kultaa, kapteeni Philip Broberg sanoi päättäväisesti.