Ruotsi todellisen fiaskon kynnyksellä – tämä luku kertoo noloa kieltä EM-karsinnoista

Maalikooste: Itävalta - Ruotsi 3:46
Katso videolta: Itävalta synkensi Ruotsin EM-karsintataivalta.

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkueen mahdollisuudet vuoden 2024 EM-kisoihin ovat tilastojen mukaan todella heikot. Aiheesta kertoo Dagens Nyheter.

Ruotsi on onnistunut keräämään kolmesta EM-karsintojen ottelusta vain yhden voiton ja kaksi muuta ovat päättyneet tappioon. Ruotsi aloitti urakkansa 0-3-kotitappiolla Belgialle, sitä seurasi väkevä 5-0-voitto Azerbaidzanista, minkä jälkeen Ruotsi hävisi vieraissa Itävallalle 0-2. Lohkossa pelaa myös Viro, jonka Ruotsi kohtaa syyskuussa.

Ruotsi on kolmen pelatun ottelun jälkeen lohkokolmosena neljä pistettä Belgiaa ja seitsemän pistettä Itävaltaa perässä. Dagens Nyheterin lainaaman Gracenote-tilastoyrityksen mukaan Ruotsin EM-kisamahdollisuudet ovat synkkää luettavaa. Ruotsin mahdollisuudet olla kahden parhaan joukossa (kaksi parasta etenee suoraan EM-kisoihin) ennen karsintojen alkua oli 58 prosentin luokkaa.

Nyt lukema on pduonnut Belgia- ja Itävalta-tappioiden myötä 13 prosenttiin. DN:n mukaan Luxemburgilla ja Virolla ovat paremmat mahdollisuudet edetä EM-turnaukseen kuin Ruotsilla, sillä maat voivat napata kisapaikan Kansojen liigan kautta. 

Ruotsi jäi omassa Kansojen liigan lohkossaan viimeiseksi, joten se ei voi edetä sitä kautta EM-kisoihin. Virolla ja Luxemburgilla on puolestaan oma mahdollisuutensa, sillä ne sijoittuivat tarpeeksi korkealle Kansojen liigassa.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat