Ruotsalaistuomareilta hävytön temppu, Nuoret Leijonat kärsi – Lauri Mikkolalta kuvaava reaktio TV5:llä

Lauri Mikkola: "Kevyesti tuli jäähy, mutta tulosta pitää kunnioittaa" 2:47

Tuomareiden hävytön ratkaisu nousi tapetille, kun Suomi hävisi Yhdysvalloille jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen välierissä. USA oli parempi lukemin 3–2.

USA sai kolmannen erän loppuhetkillä ylivoiman, kun Nuorten Leijonien puolustajalle Kasper Kulonummelle vihellettiin todella heppoinen kahden minuutin jäähy. Ruotsalaispäätuomarit Daniel Eriksson ja Tobias Björk murtuivat hävyttömällä tavalla paineen alla. Lopputuloksena oli skandaalinkäryinen ratkaisu.

USA rokotti seuranneella ylivoimalla, kun Cutter Gauthier painoi kiekon verkon perukoille.

Ottelun jälkeen Nuorten Leijonien päävalmentajalta Lauri Mikkolalta kysyttiin TV5:n lähetyksessä tuomareiden ratkaisusta.

Reaktio oli kuvaava: Mikkola hiljentyi useiden sekuntien ajaksi.

– Noh... vähän jäi fiilis, että aika kevyesti tuli tuo jäähy, mistä jenkit tekivät, Mikkola myönsi.

– Oli meillä itselläkin saumat tulla vielä tasoihin. Ei pystytty tekemään, Mikkola jatkoi.

Suomi siirtyi avauserässä 2–0-johtoon, kun Oiva Keskinen ja Rasmus Kumpulainen onnistuivat maalinteossa. Heikko toinen erä maksoi Suomen kannalta kovaa hintaa, kun Yhdysvallat kömpi rinnalle.

Kolmannessa erässä Gauthierin osuma ratkaisi välieräpelin USA:lle.