Ruotsalaistähti jätti kyseenalaisen sponsorin – Therese Johaug päätti toisin

Norjalainen maastohiihtotähti Therese Johaug ei aio seurata ruotsalaisartisti Zara Larssonin päätöstä katkaista sponsoriyhteistyö kiinalaisen teleliikenneyrityksen Huawein kanssa. 

Hittikappaleita tehnyt ja miljoonille katsojille tutuksi jalkapallon EM-kisojen 2016 avajaisista tullut Larsson, 22, ilmoitti aiemmin tällä viikolla katkaisseensa suhteen Huaweihin muutama kuukausi sitten. Hän oli saanut yhteistyöstä paljon huonoa julkisuutta. 

Huaweita kohtaan on esitetty paljon kritiikkiä. Yrityksen on epäilty olevan liian tiiviissä yhteistyössä Kiinan hallituksen ja armeijan kanssa. 

– Jos tarkastelen sopimusta jälkikäteen, se ei ollut fiksuin ratkaisu taloudellisesti tai henkilökohtaisesti, Larsson kommentoi ruotsalaisessa aamuohjelmassa Expressenin mukaan.

Larssonin ulostuloon vastanneen Huawein mukaan sopimus laukesi kestonsa puolesta jo viime vuonna. 

Kiinalaisyritys toimii myös Johaugin sponsorina. Mestarihiihtäjän manageri Jörn Ernst kertoi norjalaiselle Dagbladetille, että he aikovat jatkaa vuodesta 2012 jatkunutta yhteistyötä. 

– Perustamme kantamme siihen, että Norjan viranomaisilla ja yrityksillä on läheinen ja kattava yhteistyö Kiinan kanssa. Huawein tuotteet ovat hyvin esillä Norjassa ja maamme kaupankäynnissä, Ernst perusteli. 

– Yhteistyömme Huawein kanssa on ollut jännittävä, opettavainen ja ammattimainen. 

Huawei on joutunut mustalle listalle useissa maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Australiassa. Myös Norjan turvallisuusviranomaiset ovat antaneet varoituksen yritysjätistä, sillä sen on epäilty toimivan tiedustelutyökaluna Kiinan hallitukselle. Huawei on kiistänyt syytökset. 

– Emme kommentoi lainkaan näitä poliittisia asioita tai muiden tahojen päätöksiä ja mielipiteitä, Ernst summaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja