Ruotsalaisoikeuden päätös julki – Wikileaks-perustaja Julian Assangen vangitsemisvaatimus hylättiin

Ruotsalainen oikeusistuin on evännyt vaatimuksen vangita Wikileaksin perustaja Julian Assange poissaolevana. Vaatimus perustui raiskausepäilyyn.

Tuomioistuimen mukaan Assangen vangitseminen ei ole välttämätöntä, vaikka tämä onkin epäilty, koska hänen kuulemisensa on mahdollista ilmankin.

Tutkinta vuosien takaisesta raiskausepäilystä avattiin jälleen toukokuussa, kun Britannian poliisi oli pidättänyt Julian Assangen. Pidätys onnistui Ecuadorin häädettyä Assangen pois Lontoon-suurlähetystöstään.

Ruotsissa oikeusistuin käsitteli tänään Wikileaksin perustajan Julian Assangen vangitsemista. Ruotsalaissyyttäjä Eva-Marie Persson oli pyytänyt Uppsalan käräjäoikeutta vangitsemaan Assangen poissaolevana raiskausepäilyn vuoksi.

Käräjäoikeus eväsi vaatimuksen.

Tutkinta vuosien takaisesta raiskausepäilystä avattiin jälleen toukokuussa, kun Britannian poliisi oli pidättänyt Assangen. Pidätys onnistui Ecuadorin häädettyä Assangen pois Lontoon-suurlähetystöstään.

Syyttäjän mukaan tietovuotaja ei ollut suostunut tekemään yhteistyötä viranomaisten kanssa alkuperäisen tutkinnan aikana.

Assangen ruotsalaisen asianajajan Per E. Samuelsonin mukaan pidätysmääräys olisi merkityksetön, sillä Assange on jo vankilassa Britanniassa ja hänen ei uskota karkaavan.

Tutkinta oli lopetettu vuonna 2017, koska syyttäjän mukaan edellytyksiä sen jatkamiselle ei enää ollut.

Raiskaussyytös on peräisin vuodelta 2010. Assange on kiistänyt syytökset.

Lue myös:

    Uusimmat