Ruotsalaislupaukselle lätkäistiin rangaistus Safari-rallista

Kalle Rovanperä maaliin Safari-rallissa – suomalainen hiukan pettynyt viikonloppuun 1:52
Katso: Kalle Rovanperä saapui maaliin – mutta ei täysin tyytyväisenä.

Oliver Solberg sai kahden minuutin aikasakon Safari-rallin jälkitarkastuksessa, kun hänen huomattiin käyttäneen liikaa renkaita viikonlopun aikana. 

Oliver Solbergille lyötiin kahden minuutin aikarangaistus Safari-rallin päätteeksi, kun jälkitarkastuksessa huomattiin hänen käyttäneen 26 renkaan sijasta yhteensä 27 rengasta viikonlopun aikana.

Skoda Fabialla Rally2-luokassa ajavan Solbergin ralli koki jo alkuun ikävän kolauksen, kun hän kärsi rengasrikon perjantaina ja joutui keskeyttämään kärkipaikalta. Lauantaina kisaan uudelleen startannut ruotsalaislupaus taisteli itsensä lopulta kymmenenneksi.

Kenian rallin päätteeksi huomattiin kuitenkin, että Solberg oli käyttänyt yhteensä 27 rengasta viikonloppuna sallitun 26 sijaan. 

Erehdys selittyi sillä, että Solberg oli perjantaina päättänyt palauttaa kaikki aiemmin valitsemansa kovan seoksen renkaat Pirellille. Yksi kovan seoksen rengas oli kuitenkin läpäissyt rutiinitarkastuksen, joten se laskettiin mukaan kokonaissaldoon.

Solberg kertoi olettaneensa virheellisesti, että tarkastuksen läpäissyt rengas oli palautettu muiden kovien joukossa perjantaina, eikä sitä olisi laskettu käytetyksi.

Kahden minuutin aikasakosta huolimatta Solberg ei menettänyt sijoja, vaan sen sijaan nousi yhden ylemmäs, kun Hyundain tähtikuski Thierry Neuvillen suoritus hylättiin kokonaan kahdeksannelta sijalta. Belgialaisen leiri oli suorittanut kisan aikana laittomia tiedusteluja rallireitistä.

21-vuotias Solberg ja kartturi Elliott Edmondson olivat Keniassa puhtaasti kokemusta kartuttaakseen, sillä Safari-ralli ei kartuttanut heille pisteitä Rally2-sarjan kokonaiskilpailuun. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat