Mainos

Ruotsalaiskustantaja: Muumipeikko on homo

Muumipeikon suuri rakkaus ei olekaan Niiskuneiti vaan Nuuskamuikkunen. Näin väittää ruotsalainen kustantaja Stefan Ingvarsson.

Ingvarsson kuvailee blogissaan Aftonbladetissa Muumipeikon ja Nuuskamuikkusen välistä suhdetta syväksi rakkaussuhteeksi.

Suhde on kuitenkin hyvin ongelmainen, sillä Muumipeikko on tunteellinen yksiavioinen romantikko. Itsenäistä Nuuskamuikkusta Ingvarsson puolestaan kuvailee suhdeanarkistiksi, joka jättää Muumipeikon joka talvi vaeltaakseen etelään. Näiden matkojen yksityiskohdista ei ole juuri tietoa, mutta Ingvarsson vihjaa niihin kuuluvan vieraissa käymisiä.

Muumipeikon ja Nuuskamuikkusen välinen tukahdutettu rakkaus näkyy Ingvarssonin mielestä parhaiten parivaljakon välisessä kirjeenvaihdossa Nuuskamuikkusen matkojen aikana.

- Kun Nuuskamuikkunen ei ole saapunut talvimatkaltaan takaisin Muumilaaksoon tavanomaisessa aikataulussa, ei Muumipeikko kykene pysymään aloillaan, Ingvarsson muistuttaa.

Niiskuneiti on faghag

Ingvarssonin mukaan Niiskuneiti ja Muumipeikko ovat kyllä hyviä ystäviä, mutta heidän suhteensa ei ole millään tavoin verrattavissa Muumin ja Nuuskamuikkusen suhteeseen.

Ingvarsson luonnehtii Niiskuneitiä termillä faghag, joka tarkoittaa sensitiivisten mieshomoseksuaalien kanssa viihtyvää naista.

Aiemmin Muumilaakson asukkaista homona on pidetty muun muassa Hemulia. Hahmo pukeutuu mekkoon, joka on väriltään violetti. Violettia pidetään yhtenä homoseksuaalisuuden symbolina.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.