Ruotsalaisäidin painajainen: Päiväkodin työntekijän huomio herpaantui hetkeksi – taaperolle vakavia palovammoja

Ruotsalaisäiti on nyt onnellinen voidessaan halata reilun vuoden ikäistä poikaansa. Vielä kolme viikkoa sitten se oli mahdotonta pojan vakavien palovammojen vuoksi.

Ruotsalainen Eddie-poika joutui sairaalaan sen jälkeen, kun kuumaa vettä sisältävä kuppi putosi hänen päälleen aiheuttaen vakavia palovammoja. Äiti Lisa Åkerblom haluaakin nyt muistuttaa kaikkia vanhempia siitä, kuinka helposti vakavat onnettomuudet voivat saada alkunsa.

Halaaminen olisi pahentanut tilannetta 

Eddie oli päiväkodissa onnettomuuden tapahtumahetkellä. Tapahtumaketju sai alkunsa, kun eräs työntekijä asetti kuuman teemukinsa tiskialtaan reunalle huolehtiakseen toisesta lapsesta. Työntekijän käännettyä selkänsä Eddie ojentui kohti kuppia kohtalokkain seurauksin. Kuppi putosi ja kuuma vesi levisi pojan kasvoille ja vartalolle. 

Åkerblom ei tule koskaan unohtamaan päivää, jolloin onnettomuus sattui. Saatuaan töihin puhelun tapahtuneesta hän kiiruhti poikansa luokse päiväkotiin. Kymmenen minuutin kuluttua äiti kohtasi näyn, jota yksikään vanhempi ei haluaisi koskaan kohdata.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun tulin, hän istui sohvalla järkyttyneenä ja kauhuissaan. Hänellä oli isoja roikkuvia rakkoja. Aluksi luulin niiden olevan räkää ja kyyneliä, mutta todellisuudessa ne olivat poskille levinneitä rakkuloita. Hän ojensi kätensä ja halusi halata, mutta ajattelin halaamisen vain pahentavan tilannetta, Åkerman kertoo. 

Pojalla oli toisen asteen palovammoja, joita oli pyritty lieventämään kosteilla pyyhkeillä. Ensihoitajat eivät voineet antaa niin pienelle lapselle kivunlievitystä, joten poika sai lääkettä vasta päästyään hoitoon Ystadiin. Pojan vammat olivat kuitenkin niin vakavat, että hänet päätettiin lähettää Malmöhön, jossa poika saisi vammoihinsa parasta mahdollista hoitoa.

Vammoihin hopeasiteitä ja suolakylpyjä 

Akuutissa vaiheessa poika käärittiin bakteereita tuhoaviin hopeasidoksiin ja hänelle annettiin suolakylpyjä. Myös pojan kasvoja rasvattiin jatkuvasti. Vaikka tilanne oli vakava, hoidot tehosivat toivotulla tavalla. Tapahtuneesta on nyt kolme viikkoa, ja poika on äidin mukaan toipunut onnettomuudesta täysin. On kuitenkin olemassa pieni mahdollisuus, että palovammat saattavat jäädä näkyviin pojan ihoon arpien muodossa.

Vaikka päiväkoti on myöntänyt tapahtuneen saaneen alkunsa heidän virheestään, vanhemmat eivät syytä työntekijää mistään.

– Se olisi voinut tapahtua kenelle tahansa. Emme ole vihaisia hänelle, Åkerblom kertoo.

Ennaltaehkäistäkseen vastaavien onnettomuuksien syntymistä äiti haluaa kertoa poikansa vammoista, jotta ihmiset miettisivät asioita kahdesti. Yhdellä pienellä huolimattomuusvirheellä voi olla kohtalokkaat seuraukset.

Lähde: Expressen 

***

1:16

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja