Mainos

Ruotsalainen rakennusliike ostaa enemmistön Seiconista

Ruotsalainen Peab-rakennusyhtiö on hankkinut Seiconin osakkeista 86 prosenttia.

Ruotsalainen rakennusliike Peab on hankkinut enemmistön rakennusliike Seiconista. Sen toimitusjohtaja ja pääomistaja Antti Peltoniemi ei halua kertoa kauppahintaa. Peltoniemi jatkaa kaupan jälkeen yhtiössä osaomistajana ja toimitusjohtajana.

Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva Seicon on Suomen kahdeksanneksi suurin rakennusliike, joka on toiminut näkyvästi pääkaupunkiseudulla. Se oli nykytaiteen museon Kiasman pääurakoitsija ja muita kohteita ovat olleet muiden muassa Tennispalatsin saneeraus Helsingin keskustassa ja keskusrikospoliisin toimitalo Vantaan Tikkurilassa. Lisäksi Seicon on rakentanut useita kohteita Espoon Otaniemeen.

Peltoniemen mukaan myyntipäätös syntyi pitkän harkinnan jälkeen ja aloite yrityskauppaan tuli ruotsalaisilta. Peab on hankkinut kaikkiaan 86 prosenttia Seiconin osakkeista. Syyskuun puolivälissä voimaantulevan kaupan ehtona on Kilpailuviraston hyväksyntä.

Seiconin tämän vuoden liikevaihto on noin 110 miljoonaa euroa ja nykyisen tilauskannan arvo on 60 miljoonaa. Yhtiö työllistää 320 henkilöä.

Peab-konsernin liikevaihto on noin 2,1 miljardia euroa ja sen palveluksessa on noin 11 000 työntekijää. Peab toimii Ruotsin ohella Norjassa ja Suomessa sen tytäryhtiön palveluksessa on 350 työntekijää.

Peab Suomi Oy:llä on toimintaa pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Vaasassa ja Oulussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.