Ruokajätti taipui: Einesten suolaa vähennetään

Yksi maailman suurin ruoka- ja juomayhtiö Nestle lupaa vähentää suolamääriä tuotteissaan maailmanlaajuisesti. Syy kyseiseen mullistavaan muutokseen johtuu Maailman terveysjärjestelmän määrittelemistä uusista rajauksista.

Maailman terveysjärjestö eli WHO määrittelee muun muassa uudet suosituksen esimerkiksi siihen, kuinka paljon suolaa tai sokeria kannattaa päivittäin nauttia. Maailman terveysjärjestön päätehtävä on varmistaa kaikille ihmisille hyvä terveydentila.

Nestle on ottanut rajauksista vaarin ja päättääkin vähentää useiden tuotteiden natriumtasoja pysyäkseen lähempänä WHO:n säätelemiä suosituksia. Tämän vuoden suosituksiin kuuluu, ettei aikuisen ihmisen suolan saanti ole yli viisi grammaa päivässä.

Yhtiö julkisti suolatasoja koskevan muutoksensa alkuviikosta. Yhtiö ilmoitti, että muutos tulee koskemaan satoja tuotteita kuten esimerkiksi keittoja, nuudeleita, pakasteannoksia sekä pitsoja, ja että sen uudet tuotteet valmistetaan jo valmiiksi vähäsuolaisina.

– Lähtökohtana on tarjota kuluttajille tuotteita, joiden avulla he voivat tehdä käytännöllisiä ja terveellisiä valintoja päivittäin, Nestleen terveysvastaava Henri-Pierre Lenoble kertoo yhtiön sivustolla.

Vuodesta 2005 lähtien ruoka- ja juomayhtiö on pyrkinyt vähentämään suolapitoisuuksia ruuissaan ja aikoo jatkaa sitä edelleen pitkällä tähtäimellä. Kahdeksan vuoden aikana yhtiö on vähentänyt resepteissä käytettävää suolamäärää yli 14 000 tonnia. Yhdysvaltain markkinoilla suolan käyttö on vähentynyt lähes 3 000 tonnia. Euroopassa määrät ovat lähes samoissa lukemissa ja Aasian ja Afrikan markkinoilla määrä on laskenut yhteensä 8 893 tonnia.

Nestle-yritykselle työskentelevät kokit keksivät jatkuvasti uusia keinoja vähentää annoksissa käytettävää suolamäärää. Kokit korvaavat suolan muun muassa muilla mausteilla ja yrteillä.

Lähde: Nestle

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat