Mainos

Rovion Vesterbacka: Miksei Suomi valloita maailmaa koulutuksellaan?

MTV3:n Suomi Areenassa Porissa puhuneen Rovio-yhtiön markkinointijohtaja Peter Vesterbackan mielestä Suomen tulisi tehdä uskaliaampia liikkeitä sekä pelialalla että koulutuksen kehittämisessä. Hänen mielestään valtion kannattaisi satsata maailman valloittamiseen koulutusosaajana, sillä Suomen maine alan osaajana on juuri nyt huippuluokkaa.

– On paljon puhuttu koulutusviennistä ja tulokset eivät ole mitään mielettömän isoja. Voitaisiin ottaa se koulutusmarkkinakin haltuun, Vesterbacka sanoo.

Markkinointijohtajan mielestä myös peleillä ja niiden hauskuudella on osansa oppimisessa.

– Sitähän on tutkittu pitkät ajat, että esimerkiksi pojat puhuvat enemmän englantia kuin tytöt, koska he pelaavat enemmän pelejä, Vesterbacka muistuttaa.

Markkinointiin löydettävä itseluottamusta

Pelialan osalta Vesterbacka on melko tyytyväinen Suomen nykyiseen asenneilmastoon. Joitakin vuosia sitten pelialasta tai yrityksille myönnettävistä aloitustuista tuskin puhuttiin, mutta nyt siitä ollaan innoissaan.

– Pöhinästä seuraa hyviä juttuja. Tulee lisää pelifirmoja. Suomessa on siinä mielessä tosi hyvä tilanne, että eivät kaikki nuoret enää halua valtiolle tai johonkin suureen firmaan töihin.

Tästä huolimatta Vesterbacka vihjaa, että virallinen päätöksenteko keskittyy alan suhteen liikaa "puuhasteluun".

– Firmat tekevät kyllä täysillä. Pitäisi uskaltaa tehdä isompiakin juttuja. Ihan tällä samalla meiningillä ei välttämättä pärjätä jatkossa, Vesterbacka huikkaa päättäjien suuntaan.

Vesterbackan mielestä Suomella on vielä paljon potentiaalia markkinoilla, jos vain asenne saadaan kuntoon.

- Jos me vaan toitotetaan, että ei osata, niin ei kyllä osatakaan. Pitää lähteä positiivisen kautta. Kyllä me osataan mitä vaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.