Rosberg saavutti päätöskaudellaan Sennan kuvaileman täydellisyyden tilan

Nico Rosberg koki F1-uransa äärimmäisen hetken Singaporen GP:n aika-ajoissa viime kaudella.

Rosberg päätti F1-uransa mestarina viime syksynä ja on nyt kerrannut BBC:lle vuosiaan moottoriurheilun kuninkuusluokassa.

Saksalaistähdeltä kysyttiin muun muassa hänen uransa parhaasta aika-ajosuorituksesta. Rosberg valitsi ykköseksi mestaruuskautensa Singaporen GP:n, jossa hän nappasi paalupaikan lähes puolen sekunnin erolla.

– Sen tunteen saa todella harvoin, mutta tuntui, että ajan tunnelinäöllä ja olen voittamaton. Tuntui, ettei kukaan pysty ajamaan näitä mutkia ja tätä kierrosta paremmin kuin minä. Se on kummallinen tunne, Rosberg kommentoi.

– Luin joskus jostain, että (Ayrton) Sennakin koki saman. En halua verrata itseäni häneen, mutta tuo hetki on äärimmäinen, näkökenttäsi rajoittuu ja yllät omaan täydellisyyteesi.

Rosberg viittasi Senna-kommentilla Monacon aika-ajoon vuonna 1988, kun brasilialaistähti otti paalun mielettömällä 1,4 sekunnin erolla McLaren-tallitoveriinsa Alain Prostiin.

– Tajusin, etten aja autoa enää tietoisesti. Ajoin jonkinlaisella vaistolla, mutta olin eri ulottuvuudessa. Tuntui kuin olisin ollut tunnelissa. Olin jo ylittänyt rajat, mutta pystyin silti löytämään vielä enemmän, Senna on kerrannut suoritustaan.

Lue myös:

    Uusimmat