Rosatom aikoo tutkijoiden kanssa tehdä sarvikuononsarvista radioaktiivisia – taustalla salametsästys

Sarvikuono jäi jumiin autonrenkaaseen – näin eläin pelastettiin pinteestä 1:19
Ihmisestä on sarvikuonolle muutakin haittaa kuin salametsästystä. Tämän sarvikuonon sarvi jäi jumiin autonrenkaaseen. Onneksi eläin saatettiin autettua pinteestä.

Venäläinen ydinvoimayhtiö Rosatom aikoo tutkijoiden kanssa saastuttaa sarvikuonojen sarvia radioaktiivisella materiaalilla salametsästyksen vähentämiseksi, kertoo Bloomberg.

Tarkoituksena on nostaa ihmisten kynnystä nauttia sarvea ja tehdä helpommaksi tunnistaa laiton kauppa. Radioaktiivinen aine havaittaisiin eri maiden rajoilla, jolloin salakuljettajat voitaisiin pysäyttää.

Selvitystyöt menetelmän turvallisuudesta käynnissä

Radioaktiivinen salametsätyksen vastainen projekti alkoi tässä kuussa. Ensin selvitetään, että leviävätkö sarvikuonon kumpaankin sarveen lisätyt aineosat eläimen elimistöön. Lisäksi tehdään laskelmia siitä, miten suuria määriä radioaktiivista ainetta on turvallista käyttää.

Viime vuonna salametsästäjien kerrotaan virallisten tilastojen mukaan tappaneen Etelä-Afrikassa yhteensä 394 sarvikuonoa. Sarvikuonon sarvella on kysyntää maailmalla muun muassa perinnelääkinnässä ja statusesineinä.

Salametsätyksen estämiseksi on pohdittu myös muita tapoja, kuten sarvien myrkyttämistä, värjäämistä sekä ennakoivaa poistamista. Jos nyt tutkittavana oleva metodi toimii, sitä voidaan ehkä käyttää myös norsunluukaupan ehkäisyyn.

Lue myös:

    Uusimmat