Roope Salminen kertaa aikaa ennen raitistumistaan: "Pyörin tuolla koko ajan pienessä nousuhumalassa ja kuvittelin olevani jumala"

Roope Salminen kasvoi julkkispiireissä – "Myönnän, että oppi ei ole aina päässä pysynyt" 7:03
Huomenta Suomen haastattelussa Roope Salminen.

Roope Salminen kertasi elämänsä käänteentekeviä asioita Huomenta Suomen haastattelussa.

Lauantaina 29. huhtikuuta Huomenta Suomen sohvilla vieraili näyttelijänä, laulajana, juontajana ja podcast-isäntänä tunnettu Roope Salminen.

Salminen juontaa kahta podcastia, Kolme käännekohtaa ja Aikalisä, jotka molemmat ilmestyvät nykyisin Podme-palvelussa. Hän kertasi Huomenta Suomen haastattelussa ensimmäisenä mainittuun podcastiinsa liittyen oman elämänsä käänteentekeviä ja siihen suuresti vaikuttavia asioita.

Tunnettu perhe – painolasti vai jotain ihan muuta?

Salminen ponnistaa tunnetusta perheestä. Hänen isänsä on näyttelijä Eppu Salminen, isoisänsä tv-visailujuontaja Reijo Salminen ja tätinsä koomikko-näyttelijä Krisse Salminen. Huomenta Suomen juontaja Antero Mertaranta kysyi Salmiselta, oliko "julkkisperheessä" aikuiseksi kasvaminen jonkinlainen painolasti nuorelle Roopelle?

– Ei, sehän on ollut hienoa, se on ollut maailman upeinta, hän sanoi.

Salmisen mukaan paras asia, jonka hän on oppinut julkisuudessa tunnetuilta sukulaisiltaan on, että kuuluisat ihmiset ja lahjakkaat taiteilijat eivät ole sen kummoisempia ihmisiä kuin kukaan muukaan, ja etteivät julkisuus tai menestys automaattisesti muuta ketään.

– Totta kai olisin voinut muistaa sen paremminkin 2015–2017. Kyllä minä myönnän sen, ettei oppi ole aina pysynyt päässä. Ne ovat hurjia juttuja, kun nuori äijä saa kauhalla annettuna jotain sellaista, minkä hän kuvittelee tarkoittavan menestystä.

Salminen kuitenkin totesi, että vaikka sukulaisilta saatu oppi on välillä unohtunut, on ollut tervettä huomata, ettei ihminen muutu automaattisesti julkisuuden myötä. Hän kokeekin, ettei "julkkisperhe" ole ollut missään nimessä painolasti vaan etuoikeus.

Korkki kiinni

Yksi Salmisen elämän eittämättä suurimmista käännekohdista tapahtui vuonna 2019, kun hän laittoi korkin pysyvästi kiinni. Mies totesi haastattelussa, että mikäli hän ei olisi lopettanut alkoholin juomista, ei hän todennäköisesti olisi tässä.

– Voi olla, että olisin elossa vielä, sen verran nuori kroppa ja juopon tuuri, mutta ei se elämisen arvoista elämää varmastikaan olisi, hän sanoi.

Salminen ounastelee, että hän ymmärsi julkisuudenhenkilöidenkin olevan tuikitavallisia ihmisiä, kun hän kävi itse pohjalla.

– Teimme Aikalisä-podcastiin julkisuudesta ihan jaksokin, jossa tutkittiin, että kun saa paljon hyväksyntää, niin aivoissa tapahtuu neurologisia muutoksia. Muiden jutut alkavat kiinnostaa vähemmän. Minä pyörin tuolla koko ajan pienessä nousuhumalassa ja kuvittelin olevani jumala, hän sanoi.

Salminen oli kertomansa mukaan taitava peittelemään juomistaan. Taidot tulivat käyttöön esimerkiksi silloin, kun hänen lähipiirinsä huolestui ja yritti kysellä häneltä juomisesta.

– Alkoholisti on hyvä valehtelemaan ja peittelemään ja myöntää asiat kaikkein viimeisimpänä itselleen. Itse pitää haluta lopettaa, kenenkään muun takia ei voi lopettaa.

Edellä mainittujen teemojen lisäksi haastattelussa puhuttiin myös isyydestä. Näet Salmisen koko haastattelun yllä olevalta videolta!

Lähetyksessä vieraili aikaisemmin myös Roope Salminen & Koirat -yhtyeen kosketinsoittaja Ossi Saarinen. Saarinen ja Salminen muistelivat haastattelussa muun muassa yhtyeensä syntymistä, sen alkuaikoja sekä ryhmädynamiikkaa. Katso Saarisen ja Salmisen yhteishaastattelu alla olevalta videolta!

Suosikkiyhtye Roope Salminen & koirat sai alkunsa yläasteella 7:42
Suosikkiyhtye Roope Salminen & Koirat sai alkunsa yläasteella. Huomenta Suomen haastattelussa yhtyeen laulaja Roope Salminen ja kosketinsoittaja Ossi Saarinen.

Lue myös:

    Uusimmat