Roope Salminen tajusi vanhemmaksi tultuaan, miten alhaalla isille asetettu rima on: "Älkää kehuko minua, kehukaa ketä tahansa äitiä"

Roope Salminen kasvoi julkkispiireissä – "Myönnän, että oppi ei ole aina päässä pysynyt" 7:03
Roope Salminen Huomenta Suomen haastattelussa.

Roope Salmista on kehuttu muun muassa siitä, että hän työntää omaa lastaan vaunuissa.

Lauantaina 29. huhtikuuta Huomenta Suomen sohvilla vieraili näyttelijänä, laulajana, juontajana ja podcast-isäntänä tunnettu Roope Salminen.

Haastattelussa keskusteltiin Salmisen elämän käänteentekevistä hetkistä. Yksi on se, kun Salmisesta tuli isä keväällä 2020.

Juontajan mukaan isäksi tuleminen on muuttanut etenkin kuvaa, joka hänellä on yhteiskunnasta.

– Olen kuullut kyllä, että rima on alhaalla, mutta en minä tajunnut, että se on näin alhaalla. Kävelen kadulla ja työnnän vaunuja, niin saattaa olla, että joku, yleensä nainen, tulee sanomaan, että "On se hienoa, että isä hoitaa lastaan", hän sanoi.

Juontaja totesi, että työntääpä hän vaunuja, vie lapsensa päiväkotiin tai vaihtaa vaippaa, on hän vanhempi siinä missä muutkin sukupuolet. Hänelle on tullut suurena yllätyksenä, miten paljon kehuja satelee täysin normaaleista vanhemmalle kuuluvista toimista.

– Suosittelen kaikille, joille tulee impulssi kehua vaikkapa minua, kun satun pitämään omaa lastani kädestä, niin kehukaa jotakuta äitiä. He eivät varmasti ole kuulleet samanlaisia kehuja pitkään aikaan, koska sitä pidetään täysin itsestäänselvyytenä. Joten älkää kehuko minua, kehukaa ketä tahansa äitiä, hän neuvoi. 

Isyyden lisäksi haastattelussa keskusteltiin Salmisen tunnetusta perheestä sekä hänen päätöksestään lopettaa alkoholin juominen. Tuntuiko tunnettu perhe nuorempana painolastilta? Miten Salminen ymmärsi kantapään kautta, että julkkiksetkin ovat tavallisia ihmisiä? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat