Roomassa otettiin järeät keinot käyttöön: Turisteille voi rapsahtaa jopa 400 euron sakko suosituilla portailla istumisesta – myös nämä asiat on jo kielletty Italiassa

Rooma on jakanut tiukat pelisäännöt turisteille – supersuositun nähtävyyden portailla istumisesta saattaa seurata sakkorangaistus 1:31
Katso video: Rooma ottaa käyttöön entistä järeämmät säännöt turisteille – kuuluisassa turistikohteessa istuminen kielletty

Levähdystauko Espanjalaisilla portailla? Ei, se ei ole enää sallittua. Uuden säännön mukaan Rooman tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvilla portailla ei saa istua.

Tällä viikolla poliisit alkoivat vartioida UNESCOn maailmanperintökohdetta aiempaa tarkemmin. Istumisesta voi saada kovimmillaan jopa 400 euron sakkolapun.

Roomassa on otettu käyttöön järeämmät säännöt turisteille. Viime kuussa kaupungissa astui voimaan useita uusia kieltoja. Asiasta kertoo muun muassa The Guardian -lehti.

"Väsynyt lapsi istui portaille"

Tiukka kuri jakaa mielipiteitä. Italialainen turisti Tommaso Galletta ei pidä kiellosta.

– Minä en hyväksy tällaista kieltoa, koska tämä on niin kaunis kohde. Äsken väsynyt lapsi istui portaille isänsä kanssa, ja pian poliisi tuli häätämään heidät, Galletta sanoo.

Saksalaisturisti Jurgen Meier ymmärtää säännön periaatteessa.

– Periaatteessa me hyväksymme tämän. Jos tällainen sääntö on olemassa, sitä täytyy noudattaa. Se ei ole meille mikään ongelma, hän toteaa.

Sotkuinen syöminen, matkalaukkujen raahaaminen kielletty

Istumakiellon tarkoitus on suojella Roomaa turisteilta – eikä kielto ole ainoa laatuaan.

Jo kesäkuussa kaupungin viranomaiset hyväksyivät säännöstön, joka kieltää myös esimerkiksi sotkuisen syömisen monumenttien läheisyydessä, laulamisen julkisissa kulkuneuvoissa ja kulkemisen ilman paitaa.

Kielletty on myös pyörällisten matkalaukkujen raahaaminen historiallisissa portaissa ja suihkulähteissä hyppiminen.

Varpaat pois kanaalista!

Muuallakin Italiassa on puututtu turismiin. Niin Venetsiassa kuin Sardinian ja Caprin saarillakin on omat sääntönsä turistien varalle.

Venetsiassa vilvoitusta kaipaavien on turha haaveilla varpaiden kastamisesta kanaaliin. Kiellettyä on myös pulujen ruokkiminen ja Venetsia viereisellä Eraclean rannalla hiekkalinnojen rakentaminen.

Caprin saarella taas on kielletty kävely meluisilla kengillä, kuten puukengillä. Kielto on ollut voimassa jo 1960-luvulta lähtien

Lue myös:

    Uusimmat