Ron Dennisin mukaan Räikkösellä oli eväät voittoon

McLarenin Kimi Räikkösen F1-kisa päättyi Kiinassa teknisiin ongelmiin 17. kierroksella neljänneltä sijalta kohta ensimmäisen varikkostopin jälkeen. Sitä ennen hän oli kotvan toisena.

Kisa jäi kesken, kun ajokin kaasu lakkasi toimimasta teknisen ongelman takia.

- Yhtäkkiä kaasu ei enää toiminut kunnolla ja moottorinohjausjärjestelmä pani konetta suojaavan ohjelman päälle ja vaihde jäi vapaalle, Räikkönen kertaili keskeytystään.

- Ainakin osoitettiin, että nopeutta löytyy, vaikka vielä aika-ajon jälkeen näytti vähän erilaiselta. Hetken näytti, että meillä oli mahdollisuudet taistella vaikka voitosta, Räikkönen tuumi kisan jälkeen.

Auton hyytymisen aiheutti moottorin antamaa voimaa säätelevän kuristimen toimintahäiriö.

- Kimin taktiikka ja auton säädöt olivat enemmän kuin riittäviä kilpailun voittamiseen. Valitettavasti vika moottorin kuristinmekanismissa pakotti hänet keskeyttämään, McLarenin tallipäällikkö Ron Dennis kommentoi.

Räikkösellä on vielä kaksi mahdollisuutta yrittää lihottaa voittotiliään McLaren-kuljettajana. Toistaiseksi hän ei ole tällä kaudella pystynyt voittoon. Jollei hän onnistui sunnuntaina Japanin Suzukan radalla tai 22. lokakuuta Interlagosin radalla Brasiliassa, seuraava voitto tullee vasta ensi kaudella Ferrari-kuljettajana.

- Toivottavasti löydämme Japanissa autoon heti hyvät säädöt. Sellaisissa tapauksissa olemme yleensä ajaneet parhaat kisat. Olisi kiva voittaa tällä kaudella yksi kilpailu, Kimi toivoi.

(MTV3-STT)

Lue Kiinan GP:n tapahtumista ja tuloksista:

Lue myös:

    Uusimmat