Briatore puhdisti ilmaa Renault-tallissa

Renault'n F1-tallin päällikkö Flavio Briatore on Suzukan varikolla puhdistanut ilmaa tallinsa kuljettajien Fernando Alonson ja Giancarlo Fisichellan välillä Kiinan GP:n tiimoilta.

- Keskustelin Fernandon ja Fisin kanssa eilen. Puhuimme turhautumisesta ja paineista ja sen sellaisesta. En usko, että mitään ongelmaa on olemassa. Ehkä tänä viikonloppuna on entistä enemmän motivaatiota, Briatore kertoi.

Briatore ei pidä merkittävänä Alonson valitusta siitä, että espanjalainen katsoi jääneensä ilman taustatukea Kiinassa, kun tallikaveri Fisichella ei suostunut turvaamaan hänen kärkipaikkaansa ajamalla kiltisti takana, vaan teki ohituksen.

- Fernando sanoi näin jo viime vuonna eräässä vaiheessa. Uskoakseni hän tekee näin kerran vuodessa. Nyt hän on tehnyt sen. Hän on OK kahdessa viimeisessä kisassa, Briatore kommentoi Alonson valitusta.

Briatore kiistää Alonson väitteen siitä, että Fisichellan olisi pitänyt jäädä Alonson taakse turvaamaan espanjalaisen johtopaikkaa. Alonson kierrosajat olivat tilanteessa pudonneet huonosti toimivien eturenkaiden takia. Alonso oli itse halunnut varikkokäynnillä vaihdattaa autonsa eturenkaat.

- Ei ollut mitään kysymystä siitä, ohittaisiko Fisi. Oli mahdotonta pitää Fisiä toisena ja pidätellä Michaelia. Näitte kaikki kisan. Emme missään vaiheessa odottaneet, että renkaat olisivat huonot niin pitkään. Vaihdoimme renkaat vain, koska kuljettaja niin toivoi, Briatore taustoitti.

Alonson osalle sattui Kiinassa toinenkin vastoinkäyminen, kun toisella varikkokäynnillä takarenkaat kiinnitysmutteri irtosi mutterinvääntimestä, minkä seurauksena varikkovisiitti venähti 10 sekuntia liian pitkäksi. Briatoren mielestä Renault-talli on kuitenkin tehnyt tällä kauden vain yhden merkittävän virheen, joka sattui Unkarissa, jossa varikkopysähdyksellä renkaan kiinnitysmutteri jäi liian löysälle, minkä seurauksena Alonso joutui keskeyttämään renkaan irrottua osittain paikaltaan.

- Ainoa rankka virhe sattui Budapestissa. En usko, että viime sunnuntaisella varikkopysähdyksellä oli varsinaista vaikutusta kisan lopputulokseen. Se näytti huonolta, mutta täytyy muistaa, että Budapestissa me menetimme 10 pistettä, Briatore vertaili.

(MTV3-Reuters-AFP)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat