Romelu Lukaku avautuu vaikeasta lapsuudestaan – "Emme olleet vain köyhiä, vaan täysin varattomia"

Belgian tähti Romelu Lukaku avautuu vaikeasta lapsuudestaan The Players Tribunen sivuilla olevassa blogissa.

Lukakun perhe kärsi varattomuudesta, kun hän oli pieni. Perheen taloudellinen tilanne valkeni nuorelle Romelulle eräänä koulupäivänä.

– Muistan sen tarkan hetken, kun tajusin meidän olevan varattomia. Voin vieläkin kuvitella äitini ilmeen jääkaapin luona, Lukaku kirjoittaa The Players Tribunen -sivuilla.

– Näin, kun äiti sekoitti vettä maidon kanssa. Meillä ei ollut tarpeeksi rahaa, jotta maitoa riittäisi koko viikoksi. Me olimme varattomia. Emme olleet vain köyhiä, vaan täysin varattomia.

Lukakun isä Roger Lukaku pelasi jalkapalloa ammatikseen Belgiassa, mutta hänen uransa lopulla rahat olivat aivan lopussa, joten perheen elämä oli hankalaa.

– Meillä ei ollut kaapelitelevisiota. Meidän sähkömme olivat poikki kaksi viikkoa kerrallaan. Meillä ei ollut lämmintä vettä. Tiesin, että meillä oli vaikeaa, mutta kun näin äitini sekoittavan maitoa veden kanssa, tilanne valkeni minulle, Lukaku toteaa.

Tuona päivänä kuusivuotias Lukaku teki itselleen lupauksen. Hänestä tulisi jalkapalloammattilainen ja auttaisi perheensä rahatilanteen taas paremmaksi. Pieni poika lohdutti äitiään ja kertoi lupauksestaan. Tämä lupaus teki Lukakusta henkisesti vahvan.

– Jalkapalloihmiset rakastavat puhua henkisestä voimasta. Minä olen henkisesti vahvin äijä, kenet tulet koskaan tapaamaan. Muistan istuneeni perheeni kanssa pimeässä ja ajattelemassa, uskomassa ja tietämässä, että lupauksestani tulee totta, Lukaku kirjoittaa.

– Nyt pelaan urani toisissa MM-kisoissa ja tällä kertaa veljenikin pelaa kanssani. Kaksi lasta samasta talosta ja tilanteesta tekivät sen.

Belgian MM-kisat käynnistyvät maanantaina, kun se kohtaa Panaman. Romelu Lukaku on joukkueensa avauskokoonpanossa ja valmiina johdattamaan Belgian kohti menestystä.

Lähde: theplayerstribune.com

Lue myös:

    Uusimmat