Romanian presidentti: Venäjän iskut Ukrainaan osuivat alle kilometrin päähän Romanian rajasta

Presidentin mukaan mitään ei päätynyt Romanian puolelle, mutta maa on huolissaan hyökkäyksistä.

Venäjä on jälleen iskenyt Ukrainaan erittäin lähelle sotilasliitto Natoon kuuluvan Romanian rajaa. Romanian presidentin Klaus Iohannisin mukaan hyökkäykset osuivat tänään alle kilometrin päähän Romanian rajasta.

– Hyökkäysten vahvistettiin tapahtuneen 800 metrin päässä rajastamme. Eli hyvin, hyvin lähellä, Iohannis sanoi yhdessä Luxemburgin pääministerin Xavier Bettelin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Ukraina kertoi eilen Venäjän iskeneen lennokeilla Odessaan Izmajilin alueelle. Ukrainan mukaan osa lennokeista tai niiden romuista päätyi tuolloin Romanian puolelle. Romania kiisti väitteen, mutta sanoi seuraavansa iskuja tarkasti.

– Romaniaan ei päätynyt drooneja tai niiden osia tai muita osia. Mutta kyllä, olemme huolissamme näistä hyökkäyksistä, jotka tapahtuvat hyvin lyhyen matkan päässä Romanian rajasta. Olemme valmiina, Iohannis luonnehti.

Vetäydyttyään Mustanmeren viljasopimuksesta heinäkuussa Venäjä on kiihdyttänyt iskujaan Odessan ja Mykolajivin alueille, jotka ovat keskeisen tärkeitä Ukrainan maataloustuotteiden viennille.

Lue myös:

    Uusimmat