Roman Eremenkolla sopimus Markku Kanervan kanssa mahdollisesta maajoukkuejatkosta: "Hän ilmoittaa sitten, kun katsoo sen aiheelliseksi"

Moskovan Spartakiin vastikään siirtynyt yhä dopingtuomiotaan kärsivä Roman Eremenkon tilanne maajoukkueen suhteen on yhä avoin. Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan mukaan tilanne selviää myöhemmin.

Eremenkon pelikielto päättyy 6. lokakuuta, ja hän olisi käytettävissä marraskuun Kansojen liigan otteluissa.

– Juttelin Romanin kanssa tänä aamuna, ja mennään samassa tilanteessa, kuten aikaisemmin. Juttelin hänen kanssaan 2-3 viikkoa sitten, ja sovimme silloin, että ilmoittaa myöhemmin jatkostaan maajoukkueessa. Hän ei ole vielä tullut asian kanssa ulos. Hän totesi myös, että on toistaiseksi vielä pelikiellossa, joten asia ei sillä tavalla ole vielä ajankohtainen. Jos mietitään, että milloin hän olisi käyttökelpoinen joukkueessa, niin marraskuun Nations Leaguen otteluissa, Kanerva avasi.

Suomi pelaa myös lokakuussa Kansojen liigan otteluita, mutta Eremenko ehtisi vain pelata yhden virallisen ottelun ennen maajoukkuetapahtumia, joten ei todennäköisesti ehtisi saada tarpeeksi pelituntumaa kahden vuoden pelaamattomuuden jälkeen. 

– Kunnioitan sitä sopimusta, että hän ilmoittaa sitten, kun katsoo sen aiheelliseksi. Oma toivomus olisi tietenkin ollut, että tämä asia olisi ollut jo selvä. Tiedän jo ne suunnitelmat, mutta sopimuksen mukaan, en voi lähteä avaamaan niitä. Kerron saman asian joukkueelle, tämä on minun ja Romanin välinen sopimus, Kanerva sanoi.

Suomi kohtaa syyskuussa Kansojen liigassa Unkarin ja Viron kotikentällä.

Korjattu 28.8.2018 kello 17.31: Markku Kanerva sanoi Nations League, ei Kansojen liiga.

Lue myös:

    Uusimmat