Roger Federer säästyi Wimbledonissa nöyryytykseltä – Serena Williams koki kovia

Kahdeksan kertaa Wimbledonin tennisturnauksen voittanut Sveitsin Roger Federer säästyi nöyryytykseltä tämänvuotisen turnauksen avauskierroksella.

Elokuussa 40 vuotta täyttävä Federer sai ranskalaisesta Adrian Mannarinosta luovutusvoiton. Mannarino liukastui nurmella neljännessä erässä ollessaan tappiolla pelein 2–4 ja loukkasi jalkansa.

Syntymäpäiväänsä viettänyt sijoittamaton Mannarino sai apua valmentajaltaan, mutta koska kipu ei hellittänyt, hänen piti jättää ottelu kesken neljännen erän päätteeksi, kun Federer oli tasoittanut erälukemat 2–2:een.

Federer kohtaa seuraavaksi Ranskan Richard Gasquet'n.

Neljänneksi sijoitettu Saksan Alexander Zverev pudotti jatkosta Hollannin Tallon Griekspoorin vaivatta kolmessa erässä lukemin 6–3, 6–4, 6–1. Kärkikymmenikköön sijoitetuista myös Argentiinan Diego Schwartzman ja Kanadan Denis Shapovalov etenivät toiselle kierrokselle.

Williams liukastui ja luovutti

Tähtipelaajista Yhdysvaltain Serena Williams koki naisten kaksinpelissä kovia. Hänkin liukastui avauserässä 3–3-tasatilanteessa ja loukkasi itseään niin, että luovutti voiton Valko-Venäjän Aljaksandra Sasnovitshille.

Williams oli jo aiemmin ottelun aikana loukannut nilkkaansa.

Maailmanlistan ykkönen Australian Ashleigh Barty sen sijaan eteni jatkoon kukistettuaan Espanjan Carla Suarez Navarron 6–1, 6–7 (1–7), 6–1. Kahdeksanneksi sijoitettu Tshekin Karolina Pliskova pudotti jatkosta Slovenian Tamara Zidansekin 7–5, 6–4.