Nokiaakin ravistellut sijoittajakiista sai uuden käänteen: arveluttava päätös sai sijoittajat hermostumaan – Googlekin puuttui asiaan

Nokian osakkeen kurssi noussut, taustalla ennennäkemätön ilmiö keskustelupalstalta 2:10
Internetilmiö heilautteli pörssikursseja – näin asiantuntijat arvioivat ilmiön seurauksia.

Sijoitussovellus Robinhood joutui sijoittajien hampaisiin. 

Kuluneella viikolla pelikauppa GameStopin osakkeet ovat nousseet kuin raketti, vaikka perinteikkään pelimyyjän bisnekset ovat kärsineet pahoin pelimyynnin siirryttyä verkkoalustoille. Ennen uuttavuotta yhtiön osakkeen oli noin 19 dollaria, mutta torstaina se käväisi jo yli 500 dollarissa.

Hätkähdyttävään kurssinousuun oli syynä Redditin r/wallstreetbets -kanava, jonka käyttäjät alkoivat ostaa joukolla tiettyjä osakkeita manipulointitarkoituksessa. GameStopin, AMC:n, Nokian ja muutaman muun yhtiön osakkeista tuli siis eräänlaisia "meemiosakkeita", kuten Wired niitä kutsuu.

Draaman keskiöön on nyt ajautunut sijoitussovellus Robinhood, jota moni GameStopin ostajista käytti sijoittamiseen. Sovelluksen ylläpito reagoi wallstreetbets-keinottelijoiden toimintaan rajoittamalla kaupankäyntiä yhtiön osakkeilla torstaina, kirjoittaa Cnet. Myös monet muut sijoitussovellukset ovat rajoittaneet kaupankäyntiä kohun keskellä olevien yhtiöiden osakkeilla.

Päätöksestä pillastuneet sijoittajat alkoivat pommittaa sovellusta yhden tähden arvosteluilla Applen ja Googlen sovelluskaupoissa. Googlen Play Storessa sovelluksen yleisarvio laski aiemmasta neljästä tähdestä yhteen, kunnes Google alkoi poistaa murska-arvosteluja tilanteen korjaamiseksi. The Vergen mukaan Google on poistanut jo yli 100 000 yhden tähden arvostelua sovelluksen kohdalta.

Robinhoodin toiminta erikoisessa tilanteessa herätti myös Yhdysvaltain poliitikkojen epäilyt, sillä useat senaattorit demokraattien Alexandria Ocasio-Cortezin johdolla ovat kritisoineet sovelluksen päätöstä kieltää kaupankäynti piensijoittajilta samaan aikaan kun Wall Streetin hedgerahastot ovat saaneet vapaasti kaupata GameStopin osakkeita miten haluavat.

Lue myös:

    Uusimmat