Keskustelupalsta villitsi Nokian arvon – Kim Väisänen vastasi myymällä 100 000 osaketta: "Päätin, että Nokia maksaa minulle auton"

Sijoittaja Kim Väisäsellä oli eilen hyvä päivä. Hän nimittäin kertoo tienanneensa pelkästään Nokian osakkeensa myymällä noin 125 000 euroa.

Nokian pörssikurssi nousi hurjasti – katso videolta mistä oli kyse: 

9:43

Lokakuun lopussa startup-sijoittaja Kim Väisänen osti 100 000 Nokian osaketta. Nokia ei ehkä ole se kaikkein perinteisin startup-sijoittajan kohde, mutta Väisäsen mukaan yrityksen osakkeet olivat reilusti halvempia kuin niille arvioitu tavoitehinta.

– Päätin, että Nokia maksaa minulle auton. Ostin 100 000 osaketta ja totesin, että myyn osakkeet euron voitolla. Siitä tulisi 100 000:n euron voitto, Väisänen kertoo.

Väisäsen ei ollut siis alunperinkään tarkoitus säilöä Nokian osakkeita vuosia, vaan luopua niistä heti sopivan hinnan tultua tarjolle.

– Nyt voittoa tuli 125 000 euroa, josta tietysti maksan vähän veroja.

"Pääsin omaan tavoitteeseeni"

Jos Väisänen olisi ajoittanut Nokian osakkeidensa myynnin tämän päivän huippulukemiin, olisi hän tehnyt vieläkin komeamman tilin.

– Minua ei yhtään harmita, että osakkeen arvo on käynyt tänään korkeammallakin. Pääsin omaan tavoitteeseeni.

– Sijoittamista pitää tehdä omista tarkoitusperistä lähtien. Ei pidä harmitella sitä, että olisi voinut saada vähän enemmän tai hävitä vähemmän jos olisi tehnyt niin tai näin.

Väisäsen mukaan sijoittamisen nyrkkisääntönä voidaan pitää, että "voitot tehdään hitaasti ja tappiot nopeasti".

Nyt Väisäselle osui kuitenkin 43 prosentin tuotto kolmessa kuukaudessa. Nokian osakkeen tapaisen, keskustelupalsta Redditissä todennäköisesti järjestetyn arvonnousun, ovat kokeneet myös Suomessa äskettäin lopettanut pelikauppaketju GameStop ja elokuvateatteriyritys AMC, joka on kärsinyt pahasti koronapandemiasta.

– Tässä kävi vahinko.

"Vähän pelottavaa"

Redditin piensijoittajien tehtailemista äkkinäisistä arvonnousuista on Väisäsen mukaan keskusteltu sijoittapiireissä runsaasti.

– Onhan tämä vähän pelottavaa. On sairasta, että Nokian osakkeen arvo hyppää 50 prosenttia. On rationaalisesti vaikea ymmärtää, miksi joku osake nousee tai laskee hyvin nopeasti. Sijoittajien kannattaisi kiinnittää huomiota yritykseen ja sen todelliseen liiketoimintaan. Ei kannata yrittää arvata, mihin vaikka kryptovaluutta hyppää tai laskee seuraavan viikon aikana.

Vielä takaisin siihen autoon, jonka Väisänen kolme kuukautta sitten päätti Nokiaan sijoittamalla maksaa.

– Haluaisin ladattavan hybridiauton, monestakin syystä. Nyt voin ostaa sen. Jos ostan Kian, se ei maksa voitoista kuin puolet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja