Robert Heleniukselle huonoja uutisia? Promoottorilla selvä visio Tyson Furyn mahdollisista vastustajista: "Ei mitään rakettitiedettä"

4:45
Nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki arvioi Robert Heleniuksen tilannetta tämän tyrmättyä puolalaisvastustajansa maaliskuussa.

WBC-liiton nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestarin Tyson Furyn joulukuiseksi vastustajaksi on ehdolla pieni joukko nyrkkeilijöitä. Furyn promoottorina Yhdysvalloissa toimiva Bob Arum avasi iFL.TV:n haastattelussa logiikkaa, jolla Furyn vastustaja tullaan valitsemaan. Robert Heleniuksen manageri Markus Sundman myönsi maanantaina MTV Urheilun haastattelussa, että ottelu kiinnostaa suomalaista.

Furyn oli tarkoitus kohdata seuraavaksi WBC-liiton mestaruusottelussa Yhdysvaltain Deontay Wilder, mutta ottelu näyttäisi peruuntuvan. Ottelulle ei ole onnistuttu sopimaan päivämäärää ja aikaraja ottelun sopimiseksi umpeutui perjantaina. Fury ilmoitti maanantaina, että on jo kääntänyt katseensa toisiin vastustajiin.

Fury kertoi samalla ottelevansa joulukuun 5. päivä Lontoossa, mikä käynnisti välittömästi spekulaatiot mestari-iskijän vastustajasta. Myös Suomen Robert Helenius on ilmaissut kiinnostuksensa paikasta Fury-ottelussa. Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoi MTV Urheilun haastattelussa Heleniuksen olevan valmis, jos kutsu käy otteluun Furya vastaan joulukuussa.

Promoottori Bob Arum ei kuitenkaan nosta Heleniusta esiin puhuessaan Furyn potentiaalisista vastustajista iFL.TV:n haastattelussa. Arumin mukaan vastustajaksi on ehdolla vain muutama nimi.

– Ei se ole mitään rakettitiedettä, Arum totesi haastattelussa.

– Otetaan 15 nimeä WBC:n listalta. Kymmenen heistä eivät ole vapaana, koska heille on sovittu ottelu seuraavan kuukauden tai kahden aikana, eivätkä he ole vapaana.


Jäljelle jäävistä nimistä Arum mainitsee kolme. Oscar Rivasin, Efe Agbajan ja Agit Kabayelin. Lisäksi listalla on Arumin mukaan kaksi muutakin.

– Meidän täytyy tehdä valinta. Katsoa, kuka on saatavilla ja tehdä valinta. Rivas ja Efe ovat Top Rankin (Arumin edustama promootio) nyrkkeilijöitä, ja olen varma, että voisimme järjestää heidät saataville, jos päädymme sellaiseen ratkaisuun. Täytyy puhua Frankin (promoottori Frank Warrenin) ja Tysonin kanssa.

Helenius on WBC-liiton listalla sijalla 17. Markus Sundmanin mukaan Heleniukselle pyritään järjestämään ottelua vielä tämän vuoden puolelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja