Avaako yllätyskäänne Robert Heleniukselle paikan MM-otteluun? Manageri myöntää kiinnostuksen – ”Robbe on koko ajan valmis lähtemään”

4:45
Nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki arvioi Robert Heleniuksen tilannetta tämän tyrmättyä puolalaisvastustajansa maaliskuussa.

Tyson Furyn ja Deontay Wilderin pitkään hierotun raskaansarjan huippukohtaamisen peruuntuminen tuo uutta säpinää nyrkkeilyn loppuvuoteen. The Athleticin mukaan Fury aikoo otella seuraavan kerran Englannissa joulukuussa, mutta ottelun vastustaja ei ole vielä selvillä. Robert Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoo, että ottelu Furya vastaan kiinnostaa suomalaista.

Tyson Furyn ja Deontay Wilderin odotettu kolmas kohtaaminen näyttäisi peruuntuvan, kun Fury ilmoitti The Athleticin haastattelussa kääntäneensä katseensa muihin vastustajiin. 

Kaksikon kohtaamiselle on etsitty ajankohtaa siitä lähtien, kun Fury vei Wilderilta WBC-liiton raskaansarjan mestaruusvyön helmikuussa. Viimeksi ottelu oli määrä järjestää 19. joulukuuta, mutta tuokin suunnitelma peruuntui. Athleticin mukaan aika ottelun sopimiseksi umpeutui perjantaina.

– Odotin piekseväni Wilderin uudelleen. Nopea ja helppo ottelu. Mutta Wilder ja hänen taustajoukkonsa sähläsivät ottelupäivän kanssa. He eivät todellisuudessa halua otella raskaansarjan mestaria vastaan. He tietävät, miten siinä tulisi käymään. Koko maailma tietää, miten siinä tulisi käymään. Wilder olisi taas perseellään, Fury sanoi Athleticille.

Wilder-ottelun peruunnuttua Fury on suunnannut katseensa kotimaahansa Englantiin, missä hän aikoo otella joulukuun alussa. Furyn vastustajasta ei vielä ole tietoa. 

Athleticin mukaan Wilderin leiri tosin pyrkii yhä pitämään kiinni kaksikon ottelusta, mutta lehden lähteiden mukaan sopimus antaa Furylle mahdollisuuden siitä vetäytymiseksi. 

Joulukuun ottelun jälkeen Furyn suunnitelmissa on odotettu kohtaaminen muita mestaruusvöitä hallussaan pitävää Anthony Joshuaa vastaan.

Helenius vs. Fury?

Tieto Furyn aikeista on ehtinyt kantautua myös Robert Heleniuksen managerin Markus Sundmanin korviin. Helenius tyrmäsi maaliskuussa Puolan Adam Kownackin ja nousi WBA-liiton kultamestariksi.

Ahvenanmaalaiselle on etsitty sopivaa ottelua tuosta lähtien. Sundmanin mukaan Heleniuksen seuraavan ottelun vastustajaksi on ehdolla muutama nimi maailman huipulta. Ottelun ajankohta on vielä auki. 

– Kovasti tehdään työtä, että se olisi tämän vuoden puolella vielä, Sundman sanoo MTV Urheilulle.

– On lista nimistä, mutta en voi paljastaa niitä. Listalla on jokunen nimi. Ei montaa.

Helenius harjoittelee parhaillaan Ahvenanmaalla ja on valmis, kun ottelupäivä ja vastustaja saadaan lyötyä lukkoon.

– Rakennamme leiriä ilman, että tilataan nyrkkeilijät. Olemme kyllä valmiita. Painamme nappia ja meillä on leiri käynnissä. Robbe treenaa sen mukaan, että ottelu olisi tänä vuonna.

Sundman myöntää, että ottelu WBC-liiton mestaruusvyötä hallitsevaa Furya vastaan kiinnostaa.

– Tämäkin olisi hyvin kiinnostava, Sundman sanoo.

– Kaikki sillä tasolla kiinnostavat. Näin se on.

Furyn on tarkoitus nousta kehään 5. joulukuuta Englannissa. Olisiko Helenius valmis ottelemaan tuolloin?


– Hän olisi valmis siihen mennessä, jos se tapahtuisi.


Koronavirus sekoitti suunnitelmat

Heleniuksen voitto Kownackista nosti suomalaisen jälleen raskaansarjan  kärkikahinoihin ja oli suuri askel kohti hänen himoitsemaansa MM-ottelua.

Koronaviruspandemia kuitenkin sotki myös Heleniuksen suunnitelmat. Sundman kertoo, että suomalaisen seuraavaa ottelua yritettiin saada järjestettyä jo paljon aiemmin. 

– Olisimme otelleet heinäkuussa uudestaan. Monet suunnitelmat on heitetty roskiin, tehty työtä monta kertaa uudestaan seuraavaa ottelua varten. 

Ahvenanmaalla koronaviruksen vaikutukset ovat toistaiseksi olleet vähäiset, ja Helenius on voinut valmistautua rauhassa tulevaan otteluunsa. Sundman sanoo, että Ahvenanmaa on hyvä paikka pitää leiriä vallitsevassa maailmantilanteessa.

– Robbe on ollut terveenä. Hän liikkuu salin ja kotinsa välissä. Hän on hyvällä mielellä ja treeni kulkee. Se on pääasia. Hänellä on se sama fiilis, joka oli New Yorkissa viimeksi. Se on pysynyt mukana. Kunto on hyvä. Hyvältä näyttää.

Helenius voitti Kownackin New Yorkissa ja miehen seuraavaakin ottelua on kaavailtu Yhdysvaltoihin. Sundman sanoo kuitenkin, että mitä vain voi tapahtua. Helenius on valmis kehään myös pikaisella hälytyksellä.

– On päätetty viimeisen voiton jälkeen, että Robbe on koko ajan valmis lähtemään. Totta kai, mitä enemmän on aikaa, sen parempi. Kyllähän sitä kunnon leirin haluaisi, mutta pitää olla koko ajan valmiustilassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja