Robert Heleniukselta tyly heitto mestarityrmääjä Anthony Joshuasta – esitti vastustajalleen suoran toiveen

Robert Heleniukselle yllättävä jättimahdollisuus – näin hän arvioi mahdollisuuksiaan ex-mestari Joshuaa vastaan 7:01
Robert Heleniukselle yllättävä jättimahdollisuus – näin hän arvioi mahdollisuuksiaan ex-mestari Joshuaa vastaan.

Robert Helenius kertoi brittimedia Guardianin haastattelussa avoimesti valteistaan suurottelussa Anthony Joshuaa vastaan. 

Helenius sai yllätysmahdollisuuden lauantaina Lontoossa käytävään nyrkkeilyiltaan, kun ex-maailmanmestari Joshuan vastustaja Dillian Whyte joutui vetäytymään odotetusta matsista dopingtestilöydösten takia.

Suomalaisjätti oli suunnitellut suuntaavansa Lapin-lomalle Mika Mielosta vastaan viime lauantaina tulleen tyrmäysvoiton jälkeen, mutta suunnitelma muuttui jo Savonlinnan ottelupaikan pukuhuoneessa. Tähtäin siirtyi nopeasti Lontooseen ja Joshuaan. 

– Tätä työmme on, Helenius tokaisee Guardianin haastattelussa

Joshua on Heleniukselle tuttu mies kaksikon välisestä sparrisessiosta vuodelta 2017. Suomalainen ei arkaile nimetä brittitornin heikkoutta.  

– Hän on hyvällä tekniikalla varustettu kova iskijä, mutta hieman robottimainen, hän arvioi. 

– Totta kai pidän häntä haavoittuvaisena. Muuten en olisi täällä. 

Joshuan, 33, saldo ammattilaisena on 25-3. Voitoista 22 on tullut tyrmäyksellä. 39-vuotiaan Heleniuksen vastaavat lukemat ovat 32-4 (21 tyrmäysvoittoa). 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Helenius koki karmaisevan avauserän tyrmäystappion viime lokakuussa, kun hän lähti yllättävän hyökkäävällä taktiikalla toisen ex-maailmanmestarin Deontay Wilderin päälle. Nyt hän painottaa varovaisuutta. 

– Toivon, että hän (Joshua) tulee päälle. 

– En ole ollut aikoihin samassa kehässä hänen kanssaan, mutta tulen hyödyntämään mahdollisuuteni. Nyt on paras aika kukistaa hänet. 

– Kun voitan, varaan lomamatkani (Lappiin) uudelleen. Olen täällä voittaakseni, Helenius summaa.  

Joshua-Helenius-matsi käydään Lontoon otteluillan huipennuksena tulevana lauantaina. Pääottelu käynnistyy Suomen aikaa puolenyön jälkeen, sunnuntain puolella. 

Lue myös:

    Uusimmat