Rivi- tai paritalo Pirkkalasta

Kaisa ja Sami-Jussi etsivät asuntoa Tampereen keskustan ulkopuolelta, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päästä. He arvostavat rauhallista asuinaluetta, jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet: perheeseen kuuluu myös kaksi koiraa.

Toiveet:

noin 100 m2:n rivi- tai paritalo
Tampere tai lähiympäristö
Piha ja sauna
Remontoitava tai remontoitu
Hyvät kulkuyhteydet
Luonto lähellä

Remontin tarve ei pelota - tulisipahan remontoimalla enemmän asukkaittensa näköinen.

Nettihaku ei löytänyt Tampereen kaupungin alueelta aivan sopivia. Sitä vastoin naapurikunnassa Pirkkalassa oli myynnissä kaksikin ehdot täyttävää asuntoa. Tämä noin 15000 asukkaan kuntahan houkuttelee erityisesti pientaloasumisesta kiinnostuneita tamperelaisia

Molemmat asunnot sijaitsevat samassa, vuonna 2002 tiilestä ja betonista rakennetussa paritaloyhtiössä. Pohjaratkaisut ovat hyvin samanlaiset, mutta niiden ilmeessä on huomattavia eroja sisustusvalintojen ja myöhemmin tehtyjen muutostöiden takia. Tämä näkyy myös hinnassa.

Asunto 1.

110,5 m2 5h+k+sauna+wc+pesuh+wc+piha
Hoitovastike 154,70 €/kk
Rahoitusvastike: 44,20 €/kk
Vesimaksu 4,50 €/hlö/kk
Mh. 215 000 €
Vmh. 222 308 €

Keittiön kaapeista suurin osa sijaitsee yhdellä seinällä. Vastakkaisella ovat kylmäkalusteet. Huonetilat ovat nostetun, vinon sisäkaton ansiosta korkeat, tilavat ja valoisat, mutta sisääntulon käytävämäisyys luo turhaa ahtauden tunnetta. Vaatehuone todettiin tilavaksi ainakin nykyiseen kerrostaloasuntoon verrattuna.

Tässä asunnossa ei ole takkaa. Sellaisen lisääminen jälkikäteen onnistuu kyllä helposti, sillä lattiaa on vahvistettu sen paikalla. Huonetilat ovat muunneltavia, sillä kaikki väliseinät ovat kevytrakenteisia. Asunnossa on sähkökäyttöinen lattialämmitys kaikissa tiloissa. Toisen wc:n paikaksi oli valittu kylpyhuone. Ratkaisu oudoksutti hiukan. Samoin tuntui kummalliselta se, että tämän kokoisen asunnon kylpyhuoneessa on vain yksi suihku.

Taloyhtiöön kuuluu 21 asuinhuoneistoa. Autopaikkoja on 30, joten jokaiseen asuntoon kuuluu ainakin yksi. Kaikki asunnot on varustettu laajakaistavalmiuksin.

Ympäristö todettiin hyväksi koirien ja muun ulkoilun kannalta.

Plussat:
+ hyvä pohja, neliöt hyvin käytetty
+ paljon varastotilaa
+ vino katto

Miinukset:
- pintaremontin tarve
- muutostyö

Asunto 2.

110,5 m2+30m2
5h+k+sauna+khh+wc+terassi
Hoitovastike 154,70 €/kk
Rahoitusvastike: 265,20/kk
Vesimaksu 4,50 €/hlö/kk
Mh. 207 000 €
Vmh. 245 768 €

Täälläkin eteisen pienuutta ihmeteltiin. Asunto on pohjaltaan edellisen peilikuva ja tilaratkaisut ovat erilaiset. Joitakin seiniä on poistettu: muun muassa se, jonka kaatamista edellisessä jo ehdittiin pohtia.

Koska keittiön ja olohuoneen välinen seinä on poissa, asunto avautuu huomattavasti avaramman tuntuisena. Baarikeittiön takia vesipiste jää kuitenkin turhan kauas liedestä. Samoin vain yhdellä vesialtaalla varustettu tiskipöytä arvelutti.

Terassi on tässä asunnossa katettu. Se on hyvin iso ja miettimistä aiheuttikin se, jäisikö terassilta enää ollenkaan pihaa auringonottoon?

Täällä oli myös valmiina takka. Takkahuoneen kautta kuljetaan kodinhoitohuoneeseen ja saunaan. Sauna on upeasti paneloitu, mutta täälläkin on kylpyhuoneessa vain yksi suihku - ja se vessanpönttö.

Plussat:
+ heti muuttovalmis

Miinukset:
- hinta?

Kaisan ja Sami-Jussin valinta kallistui ilman muuta 2-vaihtoehdon kannalle. Siellä tehty kunnostus ja remontti olivat hintaeron väärtejä. He pohtivat tarjouksen tekemistä, mutta valitettavasti pari päivää liian pitkään: asunto oli jo ehtinyt mennä kaupaksi.

(JKA 13.2.2005)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja