Ritaluoma paljastaa Sambian rahoitussotkuistaan: "Täydellinen huijaus"

Uudesta rahoitussopimuksesta kertonut Markku Ritaluoma paljastaa MTV Uutisten haastattelussa myös vaiheita viime kesänä paljon kohua herättäneestä rahoituskuviosta Sambian ex-presidentin lesken Regina Chiluban välillä.

- Me neuvottelimme hyvin ahkerasti ihan paikan päällä Lontoossa kyseisten henkilöiden kanssa, jotka edustivat tätä henkilöä.

- Tässä nyt oli hyvin iso poliittinen bluffi tiedoksiannossa, että Sunny Car Center saa tällaisia varoja tältä leskeltä, mutta tältä leskeltä Sunny Car Center ei ole saanut mitään. Kyseessä on nähtävästi ja varmastikin täydellinen huijaus.

Ritaluoma muistelee saaneensa syytöksiä, joiden mukaan kuviossa olisi pesty rahaa Sunny Car Centerin kautta. Siitä ei Ritaluoman mukaan ollut kuitenkaan kysymys.

- Sitä ei ole ikinä käynyt, emmekä ole ikinä heiltä mitään saaneet. Olemme itse menettäneet määrätyn verran rahaa ja se on nyt ollutta ja mennyttä elämää.

- Uskoisin, että en varmasti ole ainoa. He ovat hyvin ammattilaisia tässä asiassa, sen voin kyllä itse todeta.

"Harmittaa hyvin paljon"

Pitkään bisneselämässä vaikuttanut Ritaluoma myöntää avoimesti, että viime vuoden tapahtumat harmittavat häntä.

- Harmittaa hyvin paljon. Kyllä se on hyvin ison loven jättänyt mun työlle mitä olen tehnyt neljä vuotta siellä Hämeenlinnassa.

Ritaluoman mukaan hän joutui osaltaan poliittisen pelin pelinappulaksi.

Ainakin osiltaan tilanne olisi erilainen ilman vaaleja. Toinen osapuoli tässä on ihan täysin nämä nyt tulevat vaalit, jotka jo vuotta aikaisemmin alkoivat sitä poliittista elämää ja tahtotilaa niihin päätöksin ja varovaisuuteen tekemään. Ja ryhmien näkemyseroa siihen, miten ne tätä vaalipeliä sitten pelaavat. Kyllä sen osuus on puolet tähän hankkeen tuhoamiseen tällä hetkellä, Ritaluoma uskoo.

"Maksut maksetaan"

Kaavailulle Sunny Car Centerin tontille ehdittiin pystyttää aiemmin jo suuri mainostolppa. Tänä vuonna on selvinnyt, että kyseistä tolppaakaan ei ole maksettu ja se on virallisesti sen valmistaneen yrityksen omistuksessa. Facebookissa levinnyt kansanliike on masinoinut jopa rahakeräystä tolpan ostamiseksi ja sijoittamiseksi mitä hulluimpiin paikkoihin. Ritaluomaa asia naurattaa.

- Sehän on hienoa sympatiaa asiassa. En minä näe sitä negatiivisena ollenkaan. Kiitos vaan, Ritaluoma kuittaa.

Hän onkin valmis maksamaan mainostolpan. 

- Kyllä mulla löytyy tahtotilaa, sitten kun kaupunki näyttää valoa sille tonttikaupalla, niin maksaa se torni sieltä pois. Me ei omisteta sitä, koska ei olla maksettu sitä.

Ritaluoma lupaa maksaa myös maksamattomat maksunsa ja hoitavansa asiat kuntoon Suomessa. Toistaiseksi Floridassa asuva liikemies lupailee saapuvansa viimeistään kesällä Suomeen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja