Risto E.J. Penttilä: "Varoitukset Trumpin Natosta vetäytymisestä kannattaa ottaa huomioon"

Risto E.J. Penttilä: Päätös tietää sitä, että Trumpilla riittää rahat kampanjoimiseen 4:14
Risto E.J. Penttilä: Päätös tietää sitä, että Trumpilla riittää rahat kampanjoimiseen.

Yhdysvalloissa oikeus on pienentänyt Donald Trumpille määrätyn takuumaksun suuruutta ja antanut lisäaikaa sen maksamiseen. Kansainvälisen politiikan asiantuntija RIsto E.J. Penttilä pitää tätä merkittävänä voittona Trumpille. 

Newyorkilainen vetoomustuomioistuin on antanut Donald Trumpille 10 päivää lisäaikaa maksaa takuita ja alentanut summan viime hetkellä 175 miljoonaan dollariin. Kyseessä on merkittävä pelastusrengas entiselle presidentille, jolle yhdessä aikuisten poikiensa ja yhtiönsä kanssa määrättiin 454 miljoonan dollarin sakko korkoineen.

Tapaus liittyy siviilikanteeseen, jossa Trumpin katsottiin paisutelleen omaisuutensa arvoa neuvotteluissa pankkien ja vakuutusyhtiöiden kanssa.

Kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä arvioi tätä merkittäväksi voitoksi Trumpille.

– Se merkitsee sitä, että rahat taas riittävät presidentinvaalikampanjan jatkamiseen, Penttilä sanoo.

"Tärkeintä on olla panikoimatta"

Trumpin entinen neuvonantaja John Bolton varoitti mahdollisesta Trumpin uudelleenvalinnasta MTV Uutisten haastattelussa.

– Jos Trump valitaan uudelleen, hän tulee toteuttamaan uhkauksensa ja vetää Yhdysvallat pois Natosta. Se olisi Yhdysvalloille katastrofaalinen virhe, joka rampauttaisi liittouman lisäisi turvattomuutta ja epävarmuutta Pohjois-Atlantilla, Bolton sanoo.

Penttilä kertoo Boltonin olevan hyvin ristiriitainen hahmo, joka muun muassa kannattaa hyökkäystä Iraniin.

– Silti Boltonin varoitukset Trumpin Natosta vetäytymisestä kannattaa ottaa huomioon. Samaan aikaan kaikista tärkeintä on olla panikoimatta, Penttilä sanoo. 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat