Mainos

Risto Dufva jatkaa valmennusuraansa ulkomailla: "Ainoa huoleni oli hänen motivaationsa"

3:04
Videolla juttua Risto Dufvan siirtymisestä JYPin valmentajaksi.

Kokenut jääkiekkovalmentaja Risto Dufva on tehnyt yhden vuoden sopimuksen Puolan liigassa pelaavan GKS Katowicen kanssa. 

Dufva, 56, valmensi viime kauden lopun JYPin joukkuetta. Hän oli myös päävalmentaja Tomek Valtosen apuna konsulttina Puolan maajoukkueessa. 

Katowicen urheilutoimenjohtaja Wojciech Tkacz sanoi seuran nettisivuilla, että seura päätyi Dufvaan pitkän ja syvällisen tutkimustyön jälkeen. Hän sanoi, että valinnassa painoivat muiden muassa valmentajakokemus, tietämys puolalaisesta jääkiekosta ja kokemus seuran kehittämisestä. 

– Kontaktit ja ymmärrys siirtomarkkinoista on tärkeää. Olen vakuuttunut hänen valmennustaidoistaan ja kyvystään rakentaa joukkue, Tkacz sanoi. 

– Ainoa epäilykseni oli hänen motivaationsa. Risto sai minut vakuutettua, että uusi ympäristö toisi hänelle uuden haasteen. 

Dufva sanoi, että nyt oli oikea aika siirtyä Puolaan. 

– Puolan liiga on muuttanut muotoaan ja tullut avoimemmaksi ulkomaalaisille. Silti minulle on tärkeää käyttää puolalaisia pelaajia, Dufva tuumi. 

Valmennuksessa on muutakin suomalaisväriä, sillä Tommi Satosaari huolehtii maalivahtien valmennuksesta. 

Katowice on voittanut vuosien 1958–1970 välissä kuusi Puolan mestaruutta. Joukkue oli sivussa koko kauden 2015–16 taloudellisten ongelmien takia, mutta se teki paluun saatuaan energiayhtiö Tauron Groupin sponsoriksi. Kaudella 2017–18 Katowice olikin sarjassa kakkonen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja