Ristilä marssitti Hakan yksin Veikkausliigan kärkeen

Suomeen ja Valkeakoskelle täksi kaudeksi Irlannista palannut Sami Ristilä johti Hakan selkeään 3-0-kotivoittoon FC Lahdesta ja näin joukkue jatkaa jalkapalloliigan kärjessä.

Ristilä syötti voittomaalin ja pohjusti pallonriistollaan 2-0-maalin.

- Toista maalia edeltäneessä tilanteessa laitoin vain prässin päälle päädyssä, turha siinä tilanteessa oli peruutella. Mottomme on koko kauden ollut että pelataan loppuun saakka kaikki tilanteet, Ristilä sanoi.

Erikoistilannemaaleilla alkukauden aikana juhlinut Haka teki kaikki maalinsa pelitilanteista. Jokaiseen maaliin olisi voinut antaa jääkiekosta tutun toisen syöttöpisteen. Avausmaalin pohjusti Jarno Mattila, toisen siis Ristilä.

- Pallo liikkui hyvin ja tämä oli meiltä ehjä esitys. On mukava pelata, kun on Janne Korhosen tasoinen maalivahti, ei mene helppoja. Mutta nopeasti putoamme kärjestä, jos alamme leijumaan ja unohdamme työnteon, Ristilä sanoi.

Hakan paras maalintekijä Pietari Holopainen jäi pois nivusvamman takia, hänen tilallaan oli kauden toisen ottelunsa pelannut Markus Joenmäki.

Haka-FC Lahti 3-0 (0-0)
59. Niko Ikävalko (Sami Ristilä) 1-0,
85. Mika Mäkitalo (Mikko Innanen) 2-0,
90. Innanen (Mäkitalo) 3-0.

Erotuomari: Antti Munukka.

Yleisöä: 2396.

Haka: Janne Korhonen, Diego Corpache, Markus Joenmäki, Jari Nikkilä, Sebastian Strandvall, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo, Niko Ikävalko (61. Antti Hynynen), Mikko Innanen, Sami Ristilä (88. Hans Denissen), Jarno Mattila (73. Petri Viljanen).

FC Lahti: Juha Tuomi, Kalle Eerola, Heikki Haara, Henri Toivomäki, Toni Huuhka (v) (62. Konsta Hietanen), Eero Korte, Mohamed Fofana (79. Jonne Kemppinen), Rafael, Drilon Shala (46. Riku Heini), Janne Moilanen, Jari Litmanen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat