Rippileiriläiset näkivät ambulanssin laskettelurinteessä – nuoret järkyttyneitä 15-vuotiaan pojan kuolemasta: "Olisi voinut sattua meidän kohdallemme"

15-vuotiaan nuoren kuolema on koskettanut Himoksella lasketteluleiriä viettävää rippikouluryhmää. Nuoret ovat samaistuneet tapahtuneeseen, vaikka kyse ei ole heidän leiriläisestään.

Leppävaaran seurakunnan rippikouluryhmä viettää hiihtolomaviikon Himoksen laskettelukeskuksessa. Menehtyneen 15-vuotiaan nuoren tapaus on vaikuttanut leiritunnelmaan.

– Totta kai tällainen kuolintapahtuma järkyttää, kirkkoherra Kalervo Salo toteaa.

Salon mukaan rippileiriläiset näkivät ambulanssin lauantaina rinteessä. Tuolloin he ei vielä tienneet, mistä oli kysymys.

– Nuoret ovat siinä mielessä järkyttyneitä, että vaikka eivät tunne kyseistä ihmistä, niin osaavat samaistua, että tällainen tapahtuma olisi voinut sattua meidän kohdallemme tai jopa itselle, Salo kertoo.

"Saa puhua sekä pohtia ja jos itkettää, niin itkeä"

Tapahtunutta on käsitelty leirillä esimerkiksi iltarukouksessa. Nuoret ovat myös päässeet puhumaan tunnelmistaan. Koteihin on lähetetty tieto, ettei menehtynyt poika ole heidän rippikoulunsa nuori.

– Asioista puhutaan ja keskustellaan jos ja kun ne herättävät tunteita. Nuoret saavat kertoa ajatuksistaan. Saa puhua sekä pohtia ja jos itkettää, niin itkeä, Salo sanoo.

15-vuotiaan laskettelijan kohtalo ei ole vaikuttanut leirin turvatoimenpiteisiin. Leiriläisiä ei ole ohjeistettu tavallisesta poikkeavasti tapahtuman jälkeen.

– Yleisiä rinteen turvallisuusohjeita noudatetaan. Rinteitä lasketaan siellä, missä se on turvallista ja rinteen ulkopuolisia reittejä ei tietenkään ole lupa käyttää, Salo toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat