Rintamamiestalon remontointi

Olemme harkinneet appivanhempieni vanhempaa rintamamiestalon ostoa sekä remontoimista. Remontista tulisi aika laaja, mm. pitäisi rakentaa sauna ja laajentaa yläkertaa mm. kaatamalla kantava seinä.

Olemme asiaa harkinneet jo pidemmänkin aikaa, mutta kun emme oikein tiedä mistä aloittaa, niin olisimme mielellämme ottaneet hyviä vinkkejä, mistä lähteä liikkeelle.

Terveisin Mervi

Kiitoksia kysymyksestä. Ensimmäisenä on hyvä määritellä itselle suuntaa antava budjetti eli se määrä rahaa, mikä tuntuu mielekkäältä sijoittaa remonttiin. Tämän perusteella on mahdollista rakentaa suunnitelma ja tavoitetaso. Toinen suunta on määritellä tavoitetaso ja sitten katsoa, paljonko rahaa menee. Nuo siksi, että remonttiin saa menemään rahaa niin paljon kuin sitä löytyy, ellei selkeää suunnitelmaa ole.

Paras tulos tulee edellisiä molempia yhdistellen. Omat tarpeet määritellään eli millaisia tiloja tarvitaan ja minkä tasoisina. Mikä vanhassa riittää ja mikä ehdottomasti pitää uusia. Mikä pitää uusia heti ja minkä voi tehdä myöhemmin.

Tarpeiden, kustannusten ja vaihtoehtojen määrittelemisessä kannattaa käyttää ammattilaista, mieluiten sellaista, joka pystyy antamaan remonttiin mahdollisimman laajan kokonaisuuden. Samalla voi katsoa, minkä voi tehdä itse ammattilaisen ohjeiden avulla ja mitä palveluja ostaa. Riskialtteinta on pilkkoa projekti useisiin pieniin osiin, jotka hankitaan monesta eri paikoista. Näin vastuut pirstoutuvat.

Pääsääntöisesti remonttipalveluissa työn ja tarvikkeet joutuu hankkimaan eri paikoista.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja