Rintaliivit selästä avonaisille mekoille – katso tee-se-itse vinkit!

Selän paljastavat mekot ovat muotia, mutta rintaliivien käyttö niiden kanssa voi olla haastavaa.

Elegantti selkäosa menee pilalle, jos mekon tai puseron paljaasta selkämyksestä pilkottaa ruma rintaliivien takaosa. Kaikki eivät kuitenkaan rohkene tai edes voi lähteä juhlimaan ilman liivejä. Roikkuvat, heiluvat tai mekon läpi vilkkuvat rinnat voivat nekin pilata juhlalookin.

Selästä avonaisia ihanuuksia ei silti tarvitse jättää kaupan hyllylle. Rintaliivipulmia voi ratkaista sekä alusvaateosastolla että omia kädentaitojaan käyttäen.

1. Itsestään kiinnittyvät liivit

Kananfilettä muistuttavat läpyskät tuovat vähäistä tukea, peittävät nännit ja luovat rintavaon. Asettamista kannattaa harjoitella jo kaupassa: rinnat asetetaan ihoon liimautuviin kuppeihin, jotka sitten kiinnitetään hakasella edestä yhteen.

Lienee selvää, että ratkaisu toimii ennen kaikkea pienemmän poven omaavilla naisilla. Se ei myöskään kestä kovin raskasta liikkumista: tanssilattialla hikoillessa voi käydä nolosti, kun fileeläpyskät lätkähtävät lattialle. Tällaiset liivit voivat kuitenkin olla kätevät korsettimaisten, syvään uurrettujen ja selästä avonaisten yläosien kanssa, jolloin mekko itse pitää liivintapaisia paikoillaan.

2. Liivin ympäryksen pidennys

Liivien valmistajat ovat onneksi havahtuneet pulmaan. Saatavilla on matalaselkäisiä mekkoja varten suunniteltuja liivejä, joissa liivin ympärys on tavanomaista pidempi ja sidotaan etupuolelle.

Pidennyspalan avulla voit tehdä mistä vain liiveistä sopivat avoselkäisten vaatteiden kanssa käytettäviksi.

Pidennypalan voi tehdä itsekin: tarvitset tarpeeksi paksua, joustavaa elastaaninauhaa, neulan ja lankaa, tavallisen rintaliivien pidennypalan tai ylimääräiset hakaset.

Ohjeet löytyvät esimerkiksi alla olevalta videolta kohdasta 1:00 alkaen.

3. Tee-se-itse takaosattomat liivit

Mikäli pidennyspalalla saavutettukaan laskettu liivin selkämys ei riitä, voit tehdä itse kokonaan takaosattomat liivit.

Leikkaa liivien takaosa irti, jolloin sinulle jäävät jäljelle vain kuppiosat ja niissä etupuolella kiinni olevat, säädettävät olkaimet. Ompele olkaimet kuppien alle niin, että saat kevyttä tukea rinnoillesi ilman takaosaa.

Huomaathan, että tämäkin niksi toimii parhaiten pienirintaisilla naisilla.

Lue myös:

    Uusimmat