Rinne kommentoi maksamatonta velkaa: SDP:n Suna Kymäläisellä yli 50 000 euroa ulosottovelkaa – ES: Taustalla perhesyyt

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo keskustelleensa kansanedustaja Suna Kymäläisen kanssa tämän velkomustuomioista, jotka tulivat viikonloppuna julkisuuteen.

– Uskon, että Suna Kymäläinen selvittää asiansa, Rinne vastaa MTV Uutisille.

Tämän enempää Rinne ei maanantaiaamuna asiaa kommentoinut, vaan poistui median edestä kysymysten jälkeen.

IL: Kymäläisellä useita velkomustuomioita

Iltalehti kertoi lauantaina, että SDP:n kolmannen kauden kansanedustaja Suna Kymäläinen on saanut tänä keväänä viisi yksipuolisia velkomusutuomioita Etelä-Karjalan käräjäoikeudesta.

Iltalehden mukaan velkomustuomioiden mukaan maksamatta jääneet saatavat ovat korkoineen ja kuluineen yhteensä 23 000 euroa. Saatavien joukossa on muun muassa marraskuussa 2018 otettu 3 000 euron pikavippi.

Lisäksi Kymäläisellä on Iltalehden mukaan Etelä-Karjalan ja Helsingin käräjäoikeudessa vireillä velkomusasioita, joiden maksamatta jääneet saatavat ovat yhteensä 54 000 euroa.

Kymäläinen kertoi Iltalehdelle velkomusasioiden tulleen hänelle yllätyksenä.

ES: Perheessä rahahuolia

Kymäläinen on kiistänyt käyttäneensä pikavippejä vaalikampanjansa rahoitukseen. Etelä-Saimaa-lehdelle Kymäläinen kertoo, että hänen perheessään on ollut rahahuolia.

– Tiedämme nyt omasta kokemuksesta saman kuin niin monet tuhannet muutkin suomalaiset: pikavipit vievät nopeasti synkkään ja syvään kierteeseen, Kymäläinen sanoo lehdelle.

Kymäläinen kertoo pyrkineensä järjestelemään vireillä olevia velkoja.

– Samoin olen jatkossa huolellisempi, että laskut hoidetaan ajallaan nyt tapahtuneiden ikävien yllätysten välttämiseksi, Kymäläinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat