Riku Niemisen tähdittämän Juice-elokuvan kuvaukset vihdoin käyntiin – ensi-ilta vuoden 2018 lopulla

Risainen elämä -kirjaan perustuvan elokuvan ohjaa Teppo Airaksinen.

Vuonna 2006 kuolleen laulaja Juice Leskisen elämästä kertovan elokuvan kuvaukset alkavat keväällä Tampereella, kerrotaan medialle lähetetyssä tiedotteessa.

Pitkään suunnitteilla ollut Juice-elokuva perustuu vapaasti Antti Heikkisen kirjoittamaan Risainen elämä -kirjaan (Siltala, 2014) ja saa ensi-iltansa vuoden 2018 lopulla.

Elokuvan ohjaa muun muassa Kulman pojat- (2012) ja Napapiirin sankarit 2 (2015) -menestyselokuvat sekä Downshiftaajat-tv-sarjan ohjannut Teppo Airaksinen.

Leskisen roolin näyttelee Riku Nieminen. Nuorta Juicea esittää elokuvassa 11-vuotias kuopiolainen Silmu Ståhlberg.

Juice-elokuvan kuvaukset alkavat maaliskuussa Tampereella, jossa kuvataan valtaosa elokuvan kohtauksista.

– Kuvaamme monissa paikoissa, jotka ovat Juicen elämään liittyneet. Huomioiden kuitenkin menneen ajan vaatimukset ja sen, miltä paikat nykyään näyttävät, kommentoi tuottaja Marko Talli tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Leskisen elämästä kertova elokuva on fiktiota, joka "kulkee totuuteen pohjautuvia polkuja pitkin".

– Juice jos kuka ansaitsee elokuvan. Hän aloitti suomenkielisen rock-lyriikan tekemisen ja synnytti manserockin. Hän on ollut satojen lauluntekijöiden innoittaja, toteaa Juicen ystävä ja työkaveri Mikko Alatalo.

Vuonna 2015 Juice-elokuva nousi otsikoihin, kun kaksi eri tuotantoyhtiötä työsti elokuvaa laulajalegendasta. Lopulta Solar Films luopui hankkeesta. Nyt työn alla olevan elokuvan tuottaa Yellow Films.

Juice Leskinen syntyi Juankoskella helmikuussa 1950 ja kuoli Tampereella marraskuussa 2006.

Juice Leskinen oli monitulkintainen unelmoija 2:11
​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat