Mainos

Rikospaikka: Vangit protestoivat Riihimäen vankilassa – kansoittivat kirkon ja saivat vartijat hämilleen

25:36

Riihimäen vankilassa tapahtui muutama viikko sitten vartijoita ja vankilan johtoa hämmentänyt episodi, kertoi keskiviikkoillan Rikospaikka-ohjelma.

Tavanomaisesti sunnuntain jumalanpalvelukseen osallistuu 10–15 vankia, mutta tuolla kerralla osallistujia olikin yllättäen 70-80.

Vartijat olivat tilanteesta ymmällään ja kirkkoon hälytettiin parikymmentä vartijaa. Poliisit olivat vankilakapinan mahdollisuuden takia valmiina muurien ulkopuolella.

Riihimäen vankila tunnetaan lempinimellä gangsteritalo ja siellä säilytetään Suomen kovimpia vankeja. Kaikkiaan siellä on vankeja vähän yli 200.

Jumalanpalvelus sujui kuitenkin tavanomaiseen tapaansa ilman välikohtauksia.

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan vankien protestin syynä oli se, että samaiselta sunnuntailta oli peruttu liikuntatunti. Vankila oli ilmoittanut peruuttamisen syyksi sen, ettei tunnille löydy valvojaa. Protestiksi tälle vangit olivat päättäneet mennä kirkkoon.

Vankilanjohto miettii keinoja

Myöhempiä mielenilmauksia ei ole tullut. Vankilanjohto on kuitenkin ryhtynyt nyt miettimään vastaavan tilanteen toistumista.

Riihimäen vankila on tiukasti osastoitu laitos, jossa eri osastoilla olevat vangit eivät pääse toistensa kanssa tekemisiin. Kirkossa kaikki vangit ovat kuitenkin olleet yhdessä.

Vankilassa on nyt kaavailtu, että jumalanpalveluksia pidettäisiin useita perättäin osasto kerrallaan.

Toinen pohdittu vaihtoehto on ollut rajoittaa vankien kirkossakäyntiä joka toiseen sunnuntaihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.