Riitta Korpela: Tuntuu uskomattomalta, että juuri minä selviydyin aivoverenvuodosta

Ti-Ti Nallen luoja Riitta Korpela odottaa innolla nalleköörin 20-vuotiskiertuetta. Kaksi vuotta sitten aivoverenvuodosta selvinnyt Korpela on kiitollinen siitä, että hän saa edelleen tehdä rakastamaansa työtä. Lavalla hyppimisen aiheuttama hyvä peruskunto sekä paras mahdollinen hoito olivat syyt siihen, miksi Korpela jäi henkiin. Paranemisessa voimia toivat nallefanien tervehdykset.

– Ihmiset tulevat paljon juttelemaan ja kertomaan, että ihanaa nähdä Riitta, kun hypit taas tuolla lavalla. Ei voi olla kuin hirveän kiitollinen siitä, että kuulun niihin, jotka toipuvat täysin aivoverenvuodosta, Riitta Korpela iloitsee.

Tappavasta taudista selviytyminen on antanut Korpelalle lisäpotkua elää elämää täysillä. Hän pyrkii nauttimaan kaikista pienistä asioista ja elämään silti tassut tiiviisti maassa – ja tässä hetkessä.

– Tuntuu uskomattomalta, miten juuri minä selviydyin, miten minulla voi olla niin hyvä onni elämässäni. Kai minulla on sitten vielä annettavaa itsestäni, Korpela pohtii.

Lääkärit totesivat Korpelalle jälkeenpäin, että hänellä oli onni matkassa. Verenvuoto ei ollut osunut niihin kohtiin aivoja, joissa puheeseen ja liikuntaan vaikuttavat alueet sijaitsevat. Alkuvaiheessa Korpela oli huolissaan siitä, voisiko hän jatkaa työtään.

– Mutta heti kerrottiin, että kaikki meni leikkauksessa hienosti. Kiitos työn, minulla on hyvä yleiskunto, kun olen hyppinyt lavalla. Ne kaksi asiaa ovat syitä siihen, että saan olla vielä tässä.

20-vuotiskiertueen valmistelut käynnissä

Kun Korpela toipui aivoverenvuodosta, hän sai energiaa lapsiperheiltä. Sairausloman aikana Ti-Ti Nallen ystävät lähettivät hänelle toista tuhatta sähköpostiviestiä. Puolen vuoden sairausloman jälkeen hän oli taas lavalla.

– Viime vuonna kiertue sujui oikein hyvin, kunto on pysynyt hyvänä, Korpela kertoo.

Nyt Riitta Korpela tiimeineen valmistautuu 20-vuotisjuhlakiertueeseen. Tänä vuonna ensimmäisen Ti-Ti Nalle -äänitteen julkaisusta tulee kuluneeksi 20 vuotta, vaikka Korpela onkin tehnyt Ti-Ti Nallen kanssa töitä jo huikeat 23 vuotta.

– Tassut tutisevat jo nyt, ja odotan innolla, että pääsen tapaamaan uusia ja vanhoja tuttuja. Kiertue starttaa Ikaalisista 10.10. ja päättyy Helsinkiin marraskuun viimeinen päivä. Välillä käymme Rovaniemellä asti. Olen onnellinen tästä tiimistä, joka on tässä ympärillä, koska kaikki ovat niin ammattitaitoisia.

Tällä hetkellä Korpela tiimeineen elää kiireisintä aikaa, sillä valmistelut ovat parhaillaan käynnissä. Viime viikolla hän sai laulut äänitettyä studiossa, ja nyt suunnitteilla ovat muun muassa koreografiat ja lavasteet.

Lapsiperheiden palautteella eteenpäin

Vuosien varrella ensimmäiset Ti-Ti Nallen fanit ovat jo kasvaneet aikuisiksi. Katsomossa saattaakin olla jo toisen polven nallefaneja nauttimassa esityksestä.

– Siinä huomaa, miten aika on mennyt. Tulee monia perheitä, jossa isä tai äiti kertoo, että olen ollut sun muskarissa. Nyt kun ympyrä ikään kuin sulkeutuu, tuntuu tosi hyvältä. Vanhemmat laulavat niitä lauluja omille lapsilleen, mitä ovat itse oppineet lapsuudessaan.

Korpela toteaa, että on hienoa, että nalletaloon saapuu väkeä ja että tuotteet myyvät, mutta tärkeintä on silti lapsiperheiltä saatu palaute.

– Se on voimavara, jolla jaksan eteenpäin. Kertaakaan 23 vuoden aikana ei ole tullut sellaista oloa, että en jaksaisi tai viitsisi.

Aivoverenvuoto ei saanut Korpelaa pelkäämään. Hän ei ajattele sitä, että joku päivä voisi sattua uusi tapaturma, jonka seurauksena hän ei voisi enää jatkaa työtään.

– En pelkää, sillä tämä on elämää. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä rakastamaani työtä näin kauan.

Ti-Ti täti 24 tuntia vuorokaudessa

Vaikka kiire on Korpelalle ympärivuotista, hän on silti ehtinyt tehdä vapaa-ajallaan myös hyväntekeväisyystyötä. Nalleperhe on kiertänyt Korpelan kanssa sairaaloita, joissa he ovat vierailleet lapsipotilaiden luona.

– Käymme lasten syöpä- ja akuuttiosastoilla, sillä voimme antaa heidän arkeensa jotain erilaista. Kun menemme osastolle, nallet ovat mukana halittavana. Saan itse siitä tosi paljon.

– Välillä on rankkaa, kun elämän realiteetit tulevat esiin, mutta silloin tulee mieleen, että meillä ovat asiat niin hyvin. Vaikka meidän työmme on aika ryöpytystä, silti lasten luona vieraileminen on vain järjestelykysymys.

Seuraavan vuoden kiertueidea on jo Korpelan mielessä. Helmikuussa Ikaalisiin saapuu taas hiihtolomavieraita, ja ympäri vuoden juhlitaan synttäreitä ja tehdään normaaleja keikkoja. Syksyllä ilmestyy uusi levy sekä dvd ja lisäksi myyntiin tulee uusia tuotteita.

– Uusia henkilöitäkin ollaan palkkaamassa, mikä tuntuu hyvältä tällaisena aikana. Tämä on vaatinut kovasti työtä, mutta itselleni tämä on elämäntapa. Olen Ti-ti-täti 24 tuntia vuorokaudessa, Korpela summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja