Riihimäkeläisnaisen ajomatka karkauspäivänä päättyi dramaattisesti: "Tajusin, että nyt rysähtää" – katso hurja kolarivideo Lohjalta

Dramaattinen kolari tallentui kojelautakameraan karkauspäivänä Lohjalla 0:16
Dramaattinen kolari tallentui kojelautakameraan karkauspäivänä Lohjalla

Riihimäkeläisnaisen karkauspäivä sai dramaattisen käänteen Turun moottoritiellä. Hänen autonsa kojelautakameraan tallentuneen videon voit katsoa artikkelin yläpuolelta.

Riihimäellä asuva nainen starttasi Volvonsa lauantaiaamuna ja käänsi keulan kohti Turkua. Tässä vaiheessa hän ei osannut aavistaakaan päätyvänsä ambulanssin kyytiin vielä ennen puoltapäivää.

Olosuhteet Turkuun vievällä moottoritiellä olivat näkyvyyden puolesta hyvät, mutta tie oli liukas. Nainen kertoo MTV Uutisille ajaneensa suurinta sallittua nopeutta eli satasta. Lohjan liittymän kohdalla tapahtui kuitenkin jotain yllättävää, kun takavasemmalta hieman suuremmalla nopeudella lähestyneen henkilöauton kuljettaja menetti ajokkinsa hallinnan.

– Yhtäkkiä eteeni ilmestyi auto aivan pystymetsästä.

Hetken näytti jo siltä, että auto liukuisi alta pois juuri sopivasti, mutta toisin kävi. Kaiteeseen osunut auto nimittäin pyörähti takaisin tielle, eikä riihimäkeläisnainen voinut tehdä enää mitään.

– Ajattelin että väistän osuman, mutta auto sinkoutuikin kaiteesta suoraan eteeni. Siinä tajusin, että nyt rysähtää.

Volvon asiakaspalvelija hälytti apua

Yksin autossaan ollut nainen kertoo ulkopuolisten turvatyynyjen sekä vasemmanpuoleisen sivuturvatyynyn lauenneen törmäyksen voimasta.

Naisen mukaan ambulanssit saapuivat paikalle arviolta noin viidessä minuutissa. Nopeasta avusta on osittain kiittäminen myös hänen autoaan ja sen avustinjärjestelmää. 

Kun turvatyynyt laukesivat, otti auto välittömästi yhteyden Volvoon, jonka asiakaspalvelija tiedusteli tilannetta ennen kuin riihimäkeläisnainen oli itsekään kunnolla tajunnut tapahtunutta.

– Olin ihan tokkurassa. Sanoin, että onnettomuus Turun moottoritiellä.

Nainen kertoo päässeensä autostaan ulos omin jaloin. Paikalle oli pysähtynyt jo ennen ambulanssien saapumista useita auttajia, jotka tiedustelivat kolarin osapuolten vointia. Hän itse oli huolissaan päähänsä saamastaan tärskystä.

Hässäkän keskellä hän ei tajunnut ottaa talvitakkiaan mukaan autostaan, vaan hoiperteli onnettomuuspaikalla villapaidassaan. Auttamaan pysähtynyt nainen pyysikin hänet oman autonsa takapenkille lämmittelemään. Takapenkillä istui myös kaksi lasta, jotka pääsivät todistamaan dramaattista tilannetta ja oikeaoppista avunantoa aitiopaikalta.

Ei vakavia loukkaantumisia

Tapauksessa oli kaikki ainekset pahempaankin onnettomuuteen, mutta riihimäkeläisnainen selvisi onneksi pelkällä lievällä aivotärähdyksellä. Hän kertoo saaneensa poliisilta tiedon, ettei kolarin aiheuttaneessakaan autossa kukaan loukkaantunut vakavasti.

Osapuolet vietiin onnettomuuspaikalta ambulansseilla Lohjan sairaalaan. Naista pidettiin tarkkailussa neljä tuntia.

– Hieman huppeli olo oli vielä sunnuntaina. Ihan en olisi kuntosalille lähtenyt.

Tehokasta toimintaa

Nainen kiittelee sekä paikalle pysähtyneitä auttajia että ensihoitajia, poliisia ja Lohjan sairaalan henkilökuntaa.

– He kaikki toimivat todella upeasti.

Myös niin sanotut pakolliset pahat sujuivat tilanteessa sutjakasti. Auto hinattiin paikalta nopeasti, ja poliisi oli hoitanut oman osuutensa puhallutuksineen ennen kuin ambulanssi lähti onnettomuuspaikalta kohti sairaalaa.

Nainen kertoo, ettei vielä tiedä, millaisella fiiliksellä hän hyppää tiistaina sijaisautonsa rattiin, mutta uskoo ja toivoo, ettei tapauksesta jää sen suurempia pelkoja ajamista kohtaan.

– Auto on minulle välttämätön.

Lue myös:

    Uusimmat