Riesling Smaragd 2002

Freie Weingärtner Wachau QbAWachau, ItävältaHinta: 12,76 euroaAlkon nro: 582947

Freie Weingärtner Wachau on 750 jäsenen omistama osuusliike. Yhdessä nämä omistajat viljelevät 550 hehtaaria viiniviljelyksiä. Suurta osaa Wachaun 1350hehtarista. Kaikki rypäleet poimitaan käsin huolimatta siitä, että kyseessä on suuri osuuskunta. Yritys on mukana Wachau 2010 projektissa alueen tuottajayhdistyksen kanssa. Tällä projektilla pyritään tieteellisesti selvittämään alueen rypälelajikkeiden, maaperän ja ilmaston yhteisvaikutus. Näin alueen laatuviinejä pyritään edelleen kehittämään.

Viini on väriltään kirkas ja sitruunankeltainen, jossa on vihreän vivahdetta.

Viinillä on raikas ja kohtalaisen runsas sitruunainen tuoksu, jonka lisänä on mineraalisuutta.

Maku on kuiva ja raikkaan hapokas. Mukaan myös mineraalisuutta ja greippihedelmää. Alkoholipitoisuus tulee hiukan läpi, mutta ei häiritsevästi. Se lähinnä lisää viinin ryhtiä. Hedelmäisyyden kepeys, sekä viinin runsas hapokkuus tuo selvästi mieleen viileän ilmaston viinin. Jälkimaku on hapokas ja keskipitkä.

Minkä kanssa?

Tämä itävaltalainen hyvänlaatuinen Riesling-viini sopii hyvin blinien ja muikunmädin kanssa. Kannattaa myös kokeilla aromaattisempia kaloja kuten lohta. Lisänä voisi olla vaikka hapokas ja tuoretta tomaattia sekä valkosipulia sisältävä välimerellinen kastike sekä sitruunalla maustettu perunapyree. Rasvaisemmat ja hapokkaat vaaleasta lihasta tehdyt ruoat, kuten leikkeet porsaasta tai vasikasta toimivat myös hyvin.

Viiniarvostelu: sommelier Petri Pellinen

Ruokalan viiniarvostelu MTV3-kanavalla perjantaisin Ihanan aamun ruokaosuuden jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja