Ricciardo linjaa viimeisen Red Bull -kauden uran haastavimmaksi – "Tekee minusta vain vahvemman"

Red Bull -tallin F1-kauden päätöskisassa Abu Dhabissa hyvästellyt Daniel Ricciardo katsoo keskeytysten täyttämän vuoden olleen kuin vuoristorataa.

Ylälaidan videolla yksi Ricciardon kauden hyvä hetki: ohitus Sebastian Vettelistä Brasiliassa.

Ensi vuonna Renault'n kuljettajana kilpailevan Ricciardon alkukausi näytti vielä lupaavalta Kiinan ja Monacon voittojen myötä, mutta australialaisen auton epäluotettava tekniikka pudotti hänet lopulta kauas mestaruustaistelusta. Kuudenneksi jääneelle Ricciardolle keskeytyksiä kertyi kauden aikana peräti kahdeksan.

– Kausi oli ehdottomasti yksi vaikeimmista. Se testasi minua henkisesti, mutta katson sen tekevän minusta vain vahvemman radalla, Ricciardo kertoi.

– Kausi oli vaikea tuloksellisesti, mutta sen päälle voi latoa vielä kaiken muun. Käynnissä olivat sopimusneuvottelut, Monacon huippuhetki, keskeytysten pettymykset – tämä on ollut kaikkein intensiivisin ja haastavin kausi, mitä olen koskaan kokenut, Ricciardo jatkoi.

Australialainen muistelee ylpeänä Kiinan osakilpailua, jossa hän raivasi tiensä kuudennesta lähtöruudusta kisan voittoon ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta.

– Se summaa mielestäni hyvin tämän kauden vuoristoradan. Sen viikonlopun jälkeen en ollut ainoastaan ylpeä omasta saavutuksestani, mutta olin myös erittäin ylpeä tallista ja kaikista niistä ihmisistä, jotka auttoivat minut sunnuntai-iltapäivänä siihen pisteeseen.

– Kuulin myös, että tekemäni ohitus äänestettiin vuoden parhaaksi, tai jotain sellaista. Se on aika siistiä. Iso viikonloppu aivan varmasti, Ricciardo lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat