"Reteästi" astellut mies hyökkäsi koiraa ulkoiluttaneen kimppuun täysin sattumalta – poliisi kehottaa ihmisiä olemaan varuillaan, ulkoilualueella muutakin erikoista toimintaa

Joensuun Kanervalassa viime lauantaina tapahtuneen pahoinpitelyn esitutkinta etenee, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisi sai viime lauantaina kello 18 jälkeen hälytyksen pahoinpitelystä, joka tapahtui Kuopiontien ja Vanamokadun välissä kulkevalla kevyenliikenteenväylällä. 

Nainen oli ulkoiluttamassa koiraansa, kun ennestään tuntematon mies hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mies kohdisti naiseen rajua väkivaltaa. Epäilty oli poistunut tapahtumapaikalta metsän kautta luultavasti Kuopiontien tai Kajaanintien suuntaan.

Epäilty tekijä on normaalivartaloinen ja arviolta 20–30-vuotias mies. Hän on arviolta noin 170-180 senttimetriä pitkä.

Pahoinpitelyn aikaan epäilyllä oli yllään musta lippalakki ja tumma huppari. Hänen yllään olleet vaatteet olivat väljät, joten tarkempaa kuvausta ruumiinrakenteesta on hankala antaa.

Asianomistajan kuvailun mukaan epäilty on vaaleaihoinen ja "suomalaisen oloinen". Miehen hiuksia oli asianomistajan mukaan vaikea erottaa lippalakin alta.

Lisäksi asianomistaja kuvaili rikoksesta epäillyn kävelytyyliä ”rempseäksi tai reteäksi”.

Epäilty valitsi uhrinsa sattumalta

Poliisi selvitti esitutkinnassa, että tekijä käytti pahoinpitelyssä lyömäasetta, joka oli mahdollisesti jonkinlainen putken pätkä.

Uhri ja epäilty eivät puhuneet laisinkaan ennen pahoinpitelyä. Esitutkinnan perusteella näyttää siltä, että pahoinpitelijä valitsi uhrinsa täysin sattumanvaraisesti. 

Näin ollen ei voida sulkea pois sitä, etteikö vastaava toistuisi. Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan valppaana liikkuessaan Kanervan alueella. 

Kanervan alueella havaittu epäilyttävää toimintaa

Poliisi ei ole saanut ainuttakaan silminnäkijähavaintoa tapahtuneesta, joten epäilty ei ole tiedossa. Poliisi on kuitenkin saanut jonkin verran vihjeitä epäilyttävästä toiminnasta alueella. 

Useat vihjeet kertovat, kuinka tuntomerkkeihin sopiva mies oli hakannut puidenrunkoja mahdollisella putken pätkällä. Lisäksi poliisille on kerrottu, että Kanervan ulkoilualueella puihin on kaiverrettu erilaisia merkkejä ja symboleita.

Poliisi kaipaa lisää havaintoja

Poliisi pyytää lisää havaintoja mahdollisesta tekijästä ja hänen liikkeistään sekä itse pahoinpitelystä. Lisäksi poliisi pyytää havaintoja tekoa edeltäviltä viikoilta epäilyttävästä toiminnasta Kanervalan ulkoilualueelta.

Epäilyttävää toimintaa on esimerkiksi puiden hakkaaminen tai muu epämääräinen käytös. Poliisi pyrkii selvittämään, onko kaivertamisen takana jokin selitys.

Poliisi pyytää edelleen myös tietoja mahdollisista Kanervalan alueella sijaitsevista asukkaiden valvontakameroista, mikäli he eivät ole olleet aiemmin poliisin yhteydessä. 

Kaikki havainnot ja tiedot voi ilmoittaa joko sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, rikostutkijalle numeroon 029 545 6318 tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja