Republikaanit torppasivat kotitalouksien tukipaketin kolminkertaistamisen, nyt miljoonia uhkaa häätö vuodenvaihteessa – "Republikaanit riistivät julmasti jouluaattona kansalaisilta 2000 dollaria"

Newyorkilainen Sandra sai Yhdysvaltojen ensimmäisen koronarokotteen – katso videolta, minkälaisen reaktion rokotus aiheutti rokotetussa ja yleisössä 1:16
Osa tukipakettiin varatuista varoista käytetään koronavirusrokotteen jakeluun. Newyorkilainen Sandra oli Yhdysvaltojen ensimmäinen koronavirusrokotteen saaja.

Yhdysvalloissa republikaanit ovat kaataneet muutosesityksen elvytyspakettiin, joka olisi nostanut kotitalouksille maksettavan kertakorvauksen 600 dollarista 2 000 dollariin.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että tukisumman korottaminen oli presidentti Donald Trumpin ehdotus, jota demokraatit tukivat.

Puolueet pääsivät maanantaina kuukausien kiistelyn jälkeen yhteisymmärrykseen 900 miljardin tukipaketista kotitalouksille ja yrityksille. Trump kuitenkin uhkasi käyttävänsä veto-oikeuttaan paketin kaatamiseen, jos kotitalouksille maksettavaa summaa ei nostettaisi 2  000 dollariin.

Edustajainhuoneen demokraattipuhemies Nancy Pelosi haukkui republikaanien päätöksen ja vaati Trumpia laittamaan puolueensa kuriin.

–  Tänään, jouluaattoaamuna, edustajainhuoneen republikaanit julmasti riistivät Amerikan kansalaisilta 2 000 dollaria, joiden antamista presidentti tuki, Pelosi sanoi.

Panokset ovat kovia elvytyspakettiväännössä. Noin 14 miljoonaa työtöntä menettää pian joulun jälkeen pandemian vuoksi annetut tuet, jos paketista ei päästä sopuun. Miljoonia uhkaa myös häätö kodeistaan, sillä häädöille määrätty tilapäinen kielto loppuu vuodenvaihteessa.

Lisäksi koronatukipaketti on sidottu liittovaltion rahoitukseen, minkä vuoksi liittovaltion hallinto suljetaan, jos Trump ei allekirjoita lakipakettia.

Lue myös:

    Uusimmat