Mainos

Renaultin sähköauto tulee Suomeen – hinta ei hirvitä!

Neljässä vuodessa Renault on noussut Zoe:n avulla sähköautojen markkinajohtajaksi Euroopassa. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Zoe:lla on 23 prosentin osuus maanosamme sähköautomarkkinoista.

Yhdellä latauksella jopa 400 kilometriä

Pariisin autonäyttelyssä esitellään uudistunut Z.E. 40 -akulla varustettu Zoe, jonka toimintamatka on lähes kaksinkertaistunut.

– Renault on lisännyt uuden ulottuvuuden sähköautoihin nyt, kun Zoe:n toimintamatka on 400 kilometriä (NEDC-normimittaus). Se on sähköautoilun läpimurto, sillä nyt jokainen autoilija uskaltaa valita sähköauton, toteaa Renaultin sähköauto-osaston johtaja Eric Feunteun.

Tähän saakka Zoe:n ajoakun kapasiteetti on ollut 22 kWh, joka on riittänyt normin mukaan 240 kilometrin ajoon ja todellisuudessa lähes kahdensadan kilometrin matkaan. Uuden Z.E. 40 -akun kapasiteetti on 41 kWh, jolla voi ajaa mittausnormin mukaan neljäsataa kilometriä ja käytännössäkin yli kolmensadan kilometrin matkan.

Uusi akku on kehitetty läheisessä yhteistyössä LG Chemin kanssa. Renaultin ja LG:n insinöörit onnistuivat tehostamaan akun kapasiteettia niin, että sen koko on pysynyt samana eikä paino ole noussut paljoa. Tähän päästiin optimoimalla akun kennojen energiatiheys, sen sijaan että olisi lisätty akkuun moduuleita.

Vuosi sitten Renault esitteli Zoe:en uuden R240-moottorin. Se on yhtä tehokas kuin edeltäjänsä kehittäen 65 kW ja 220 Nm, mutta kooltaan pienempi. Lisäksi uuden moottorin avulla saatiin vähän lisää toimintamatkaa ja lataus sujuu aiempaa nopeammin. Caméléon-latausjärjestelmällä Zoe:n voi ladata millä tahansa latausteholla 3 - 43 kW (Suomeen tuotava versio 3 - 22 kW). Akkujen täyttymiseen kuluva aika vaihtelee käytettävän virran ja lataustehon mukaan. 80 % varaustila on saavutettavissa lyhimmillään vain reilun tunnin latausajassa (22kW noin 1 tunti ja 40 minuuttia).

Pieni mutta tilava

Renault Zoe jakaa perusrakenteensa Clion kanssa, mutta sähköauton muotoilu on persoonallinen ja sisarmalliaan aerodynaamisempi. Korin muotoja hiottiin ilmanvastuksen vähentämiseksi tuulitunnelissa toistasataa tuntia.

Suurin ero korin mitoissa Clioon verrattuna on korkeus, jota ZOE:ssa on yli kymmenen senttiä enemmän. Sen ansiosta Zoe:ssa istutaan ryhdikkäämmin ja tilaa on enemmän. Avaruutta matkustamoon tuovat omalta osaltaan vaaleat värit ja miellyttävät materiaalit. Kojelaudan muotoon on saatu innoitus tuulivoimalan siivestä ja katkaisimien lähes täydellinen poissaolo luo rauhallisen ilmapiirin.

Zoe oli ensimmäinen Renaultin malli, johon tuli vakioksi R-Link-multimediajärjestelmä. Järjestelmää on kehitetty edelleen, minkä ansiosta se on entistä monipuolisempi. Zoe:n vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa navigaattori ja My Z.E. Connect -palvelu, jonka kautta älypuhelimella näkee akun varaustilanteen. Paremmin varustetussa Zoe Intensissä voi sisätilat jäähdyttää tai lämmittää etäohjauksella, millä vähennetään energian tarvetta ajon aikana.

Kiihtyy ripeästi

Zoe kiihtyy ripeästi, sillä suurin vääntömomentti on käytettävissä heti liikkeelle lähtiessä. Auto on niin matkustajille kuin ympäristöön lähes äänetön. Sen takia Zoe:en voi kytkeä alle 30 km/h nopeuksissa Z.E. äänitoiminnan, joka varoittaa kevyttä liikennettä lähestyvästä autosta.

Matkustamon voi jäähdyttää tai lämmittää etutkäteen sopivaan lämpötilaan. Ajon aikana vakiovarusteisiin kuuluva automaattinen ilmastointilaite pitää lämpötilan valittuna. Aktiivinen hiilisuodatin pitää epämiellyttävät hajut ja saasteet auton ulkopuolella. Myös auton ulkopuolella nautitaan Zoe:n puhtaudesta, sillä se on paikallisesti täysin päästötön.

Akulla kahdeksan vuoden tai 160 000 kilometrin takuu

Suomeen tuodaan Renault Zoe Life ja Intens -malleja R90-moottorilla ja Z.E. 40 akulla. Zoen takuu on muusta Renault mallistosta tuttu 4 vuotta tai 100 000 kilometriä ja ajoakulle Renault myöntää 8 vuoden tai 160 000 kilometrin takuun. Jo Life-tason vakiovarustelu on erittäin hyvä, sillä kattavan turva- ja mukavuusvarustelun lisäksi siinä on automaattinen ilmastointi, akun varaustilanteen etäluenta, navigoinnilla varustettu R-Link -multimediajärjestelmä, tietoliikenneyhteys ja Tom Tom LIVE-palvelut, vakionopeudensäädin nopeudenrajoittimella ja paljon muuta.

Vaativimmille asiakkaille on tarjolla Zoe Intens, josta löytyy edellisten lisäksi muun muassa 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, älyavainkortti, peruutuskamera, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin, valotunnistin ja Arkamyksen 3D-äänentoisto.

Uuden Renault Zoe:n Life-varustelutason hinta on 32 990 euroa ja huippuvarustellun Intens-version saa hintaan 34 990 euroa.

Renault alkaa ottaa vastaan ennakkovarauksien perjantaina 30. syyskuuta osoitteessa Renault.fi ja autojen asiakastoimitukset alkavat alkuvuodesta 2017.

Alkuvaiheessa myynti tapahtuu yhdestä pisteestä, Helsingin Konalassa sijaitsevassa Autoverkkokauppa.com:ista.

Lähde: Renault Suomi

Video

0:59

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja