Renault-pomolta vastaväite moottorikitisijä Max Verstappenille – "Auto hylkää hänet"

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen on valittanut useaan otteeseen ja varsin näyttävällä tavalla tallin moottoreista, Renaultin voimalähteistä. Nyt Renaultin tekninen pomo Bob Bell esittää vastaväitteitä sille, mistä Verstappenin tämän kauden ongelmat johtuvat.

Ylälaidan videolla Japanin GP:n perkaus.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Verstappenilta on nähty useaan otteeseen voimakkaita purkauksia, jotka ovat kohdistuneet Renaultin moottoreihin.

Tällä kaudella Verstappen on jäänytkin osaltaan pettymykseksi. Hän on tällä hetkellä MM-taistossa viidentenä, yhteensä 173 pisteellä. Hollantilaisen kauden ainut voitto tuli Red Bullin kotikisassa Itävallassa, jossa molemmat Mercedes-kuskit Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas joutuivat keskeyttämään.

Bellin mukaan Verstappenin ongelmat eivät ole peräisin moottorista.

– Maxin kohdalla kyse on siitä, että kaiken pitää tapahtua niin nopeasti, koska hän on nuori ja koska hänellä on kiire, Bell sanoi Ziggo Sportille.

– Hän haluaa voittaa, koska hän tietää, että hänellä on potentiaalia voittaa. Hän on pettynyt siihen, että hänen autonsa hylkää hänet. Silti hän vain syyttää meidän moottoria, Renault-pomo jatkoi.

– Emme tee mitään muutoksia niille moottoreille, joita käytämme omissa autoisamme ja niille, jotka lähtevät asiakkaille. Teoreettisesti kyse voi olla siitä, miten moottoreiden asentaminen vaikuttaa Red Bullin autoihin. Ehkä he ovat olleet vain epäonnisia, Bell pohti.

Red Bullin ja Renaultin yhteistyö päättyy tämän kauden päätteeksi, sillä myös Red Bullin ykköstiimi siirtyy käyttämään Hondan moottoreita. Red Bullin sisartalli Toro Rosso on käyttänyt Hondan koneita jo tällä kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat